Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Conferință de presă la Partidul Verde, filiala Constanța (GALERIE FOTO)

ro

29 Jun, 2023 15:07 1809 Marime text
Partidul Verde, Filiala Constanta, organizează astăi o conferință de presă la sediul partidului din Constanța.

La conferință participă cei doi copreşedinti ai Partidului Verde Marius Lazăr şi Lavinia Cosma, Preşedintele Organizatiei Municipale Constanta, Marius Aurelian Mitulescu precum şi Presedintele organizatiei judetene Constanta, Anamaria Ciorogaru Zechiu, alături de alti invitati şi membri ai partidului. 

“Vom avea întâlniri  cu organizațiile noastre, cu biroul organizației județene pentru a construi un nucleu al strategiei locale pentru alegereile de anul viitor“ - a precizat Marius Lazăr care a ținut să mulțumească celor de la Constanța pentru eforturile facute de colegii din partid. 

“Este clar că România are nevoie de un Partid Verde. Am avut 53 de întrebări într-un sondaj și 12-14% dintre români așteaptă să ofere încredere unui partid verde. Este un sondaj incurajator. Noi vrem să intrăm în Parlamentul României și dorim să fim un partener serios. Partidul Verde are doua dimensiuni, una legata de justitia de mediu si una de justitia legala“ - a mai precizat Marius Lazăr. 

„Ne propunem ca pe listele noastre, să acoperim toate mediile urbane și cat mai mult din mediile rurale. Pe liste vom avea bărbat, femeie, bărbat, femeie“ - a mai precizat Marius Lazăr.


Ia cuvantul Lavinia Cosma. 

“Cred ca este important de spus că noi, ca și partid, suntem organizați ca și bărbat și femeie copresedinți. Eu pot să reprezint femeile din România și transmit un mesaj către femei să își lanseze candidatura. Avem nevoie de cât mai multe femei în conducere. Femeile, de fapt, nu au fost la masa deciziilor întotdeauna. Au fost folosite ca să fie pe liste, dar nu se aflau pe locuri eligibile. Fac un apel către femeile din Constanța să se gândească foarte bine ce își doresc pentru familiile lor“ -  aprecizat Lavinia Cosma. 


Lavinia Cosma a mai spus că tinerii nu au opțiuni. Aceasta a menționat că lucrează cu tinerii în calitate de consilier vocational și aceștia preferă să plece în afară pentru a câștiga sume mari de bani în loc să rămână în țară.

În continuare, Cosma a reiterat necesitatea existenței unei meserii si a unui invatamant dual pentru “recuperarea” tinerilor. 

Marius Lazăr a luat cuvantul din nou cu un protest la cele intamplate in Parlament. 

Lazăr vorbește de inițiativa parlamentara cu problema spațiilor verzi și urbanismul, fiind vorba de codul urbanistic. 

Lazar a mai spus că în Constanța sunt undeva la 17 mp de spatiu verde medie fata de media de 26 mp obligatorie, iar acest cod urbanistic duce la căderea accentuată a spațiilor verzi. Totodată își arată opoziția față de propunerea creșterii pragului la vot (de la 5 la 7%). 

Marius Lazăr face apel la constănțeni să nu mai pice în plasa celor de la AUR, a „acestui vânzător ordinar de iluzii care se numeste George Simion”. 

Totodata, Lavinia Cosma a deschis si subiectul ASF si problema asigurarilor din Romania si a precizat ca nu e normal sa nu fie trași la răspundere. 

Lavinia Cosma a precizat că va merge la Mangalia pentru că știe că acolo sunt mai multe construcții ilegale pe plajă. 

Partidul Verde are 9 organizații in județul Constanta, cu un numar de peste 800 membri și simpatizanți. 


Citește și: 

Constănțeanul supăratPlângeri la Primăria Constanța și la Garda de Mediu pentru copacii tratați cu dispreț de antreprenorii lucrărilor din municipiu (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii