Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:44 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Voluntari, Florentin Pandele, nu cunoaşte legea!

ro

23 Mar, 2016 16:53 829 Marime text
Candidatul PNL la Primăria Voluntari, Florin Secară, a afirmat că actualul primar al oraşului Voluntari, Florentin Pandele, fie nu cunoaşte legislaţia electorală, fie dezinformează în mod intenţionat. Zilele trecute, Pandele a insinuat că Secară nu respectă legea pentru că îşi face campanie.  
              "Primar al oraşului Voluntari de prea multă vreme, domnul Florentin Pandele sau „domnul Gabriela Firea” aşa cum îi spun, cu mult umor, locuitorii din Voluntari, se pare că nu cunoaşte legea! „Am aflat cu surprindere din presa că un deputat de Vrancea ar fi fost azi agresat, în timp ce îşi făcea campanie electorală prin Voluntari. Sunt uimit că domnul respectiv, deşi este parlamentar, nu cunoaşte legea sau, dacă o cunoaşte, o încalcă. Campania electorală începe cu o lună înainte de alegerile locale din 5 iunie, adică la inceputul lunii mai”, spunea sâmbătă, primarul Pandele. O să îi dau o lecţie gratuită de legislaţie domnului Gabriela Firea dacă într-adevăr nu cunoaşte legea. Iar dacă o cunoaşte, se pare că încearcă să îi mintă pe oameni!”, a spus Secară.
              Candidatul PNL la primăria Voluntari  a precizat şi care sunt precizările AEP pe tema legislaţiei electorale şi care îl contrazic pe Florentin Pandele.
              “Îl informez pe primarul Pandele că Autoritatea Electorală Permanentă(AEP) a făcut ieri următoarele precizări: “Nu există nicio încălcare a legislației electorale în cazul partidelor politice și a persoanelor fizice care își fac publicitate politică stradală în perioadele dintre campaniile electorale, prin bannere și alte materiale de propagandă, întrucât Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali reglementează strict conduita candidaților în campania electorală”. Mai mult, legea specifică faptul că pe parcursul campaniei electorale care începe pe 6 mai legea interzice competitorilor politici să utilizeze bannere, mesh-uri, panouri publicitare, steaguri publicitare, calcane, ecrane publicitare, indicatoare publicitare direcţionale, structuri de publicitate autoportante, publicitate luminoasă, publicitate pe vehicule”, a precizat Secară.
              Candidatul PNL la primăria Voluntari a spus şi că îşi doreşte o campanile pozitivă, şi nu una bazată pe minciuni şi dezinformări.
        “Prin urmare, nu doar că am voie să îmi fac campanie până pe 6 mai, dar mă întreb dacă există vreo legătură între dezinformările domnului Pandele şi faptul că unele panouri publicitare mi-au fost distruse şi am fost agresat pe stradă! Nu în ultimul rând, ţin să precizez că locuiesc în oraşul Voluntari de cel puţin două mandate ale primarului Florentin Pandele şi din păcate pentru dumnealui ştiu foarte bine cum conduce acest oraş. Dacă aş fi fost mulţumit sau dacă mulţi dintre locuitorii mei din Voluntari nu mi-ar fi cerut să candidez, probabil nu aş fi făcut acest lucru! Înţeleg că este speriat că are un contracandidat, dar l-aş sfătuit să ne concentrăm pe o campanie pozitivă, nu pe una bazată pe minciuni şi dezinformări”.
Deputat PNL de Vrancea,
Florin Secara
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii