Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:06 24 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii tulceni, recompensați pentru participarea la Ștafeta Veteranilor Invictus (GALERIE FOTO)

ro

24 Jan, 2022 18:23 788 Marime text

 
Astăzi, cei patru jandarmi tulceni, alături de ceilalți voluntari militari,  care au alergat în cadrul Ștafetei Veteranilor Invictus 2021, ediția a VIII – a, pentru a aduce un omagiu soldaților români decedați în misiuni militare, au fost recompensați.


 
Într-un cadru festiv, primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, a înmânat șefului Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea, colonel Ion Bordei și alergătorilor, diplomele, certificatele și medaliile emise de șeful Statului Major al Apărării, domnul general locotenent Daniel Petrescu și Casa Regală a României.
 


Reamintim că jandarmii tulceni, Andrici Sorin, Ivanov Lucian, Șerban Anca și Grosu Florin au alergat la Ștafeta Veteranilor Invictus 2021, pentru a aduce un omagiu eroilor neamului căzuți la datorie, recunoștință și cinste militarilor din teatrele de operațiuni care s-au sacrificat pentru poporul român.
 Activitatea a presupus purtarea unei ștafete a cărei culoare coincide cu unul dintre cele trei trasee – albastru, galben, roșu și s-a terminat pe 25 octombrie, la Carei, de Ziua Armatei României. Peste 500 de voluntari au alergat peste 3.800 km în 25 zile. Cele trei ștafete albastru, galben și roșu au pornit de la Mărășești, Făgăraș și Chișinău și s-au întâlnit de Ziua Armatei României, la Carei,  întregind Drapelul Național și reevocând astfel momentul din 25 octombrie 1944 prin cinstirea veteranilor României care s-au jertfit pentru noi.

 


Ceremonia festivă de astăzi a avut ca scop promovarea voluntariatului și de a inspira mulți oameni de a se alătura Ștafetei Veteranilor.
 
 
 
Sursa foto: IJJ Tulcea 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii