Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:04 28 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Platformele de gunoi, dezinfectate cu substanţe pe bază de clor (galerie foto)

ro

17 Mar, 2020 14:45 1073 Marime text

Din această dimineață, echipe de voluntari dotate cu atomizoare însoțesc mașinile companiei de salubritate pentru igienizarea și dezinfectarea platformelor de gunoi din oraș.

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța:

“De îndată ce este colectat gunoiul din platformă, vor veni în spate echipe de voluntari care vor face o dezinfecție a zonei cu substanță pe bază de clor. Fac un apel către președinții asociațiilor de proprietari, către administratorii de bloc, ca în toate scările în care există tubulatură, ghenă de gunoi, să facă pe cât posibil exact același lucru. Să mențină curățenia, igiena, folosind materiale dezinfectante”.

Pe lângă dezinfecția străzilor, a trotuarelor, a zonelor aglomerate și a spațiilor destinate călătorilor, pentru a crește gradul de curățenie și a stopa răspândirea coronavirusului, 40 de voluntari din cadrul Asociației Constructorilor Dobrogeni s-au alăturat demersurilor Primăriei Municipiului Constanța și DSP:

“Este o acțiune civică prin care se pulverizează substanțe pe bază de clor pentru dezinfecție. Perioada în care vom acționa este nedeterminată, atât cât este nevoie”, a declarat Lucian Aiftincăi, antreprenor local.

Recomandările Direcției de Sănătate Publică pentru a limita infectarea și răspândirea COVID-19 sunt: Limitați contactele! Circulați cât mai puțin! Evitați deplasările în aglomerări! Renunțați la vizitele la prieteni! SPĂLAȚI-VĂ PE MÂINI ȘI DEZINFECTAȚI-VĂ FOARTE DES!

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii