Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoare deschisă privind legea prin care Avram Iancu este declarat ”Erou al Națiunii Române”

ro

27 Mar, 2015 10:54 957 Marime text
Către:
Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis
Domnule Președinte,
 
Ați comis o mare greșeală refuzând să promulgați legea prin care Avram Iancu este declarat ”Erou al Națiunii Române”. Folosindu-vă de pretexte procedurale ați umilit public un simbol al națiunii române și un Erou incontestabil al poporului român despre ale cărui merite în rezistența națională din Transilvania aflată sub ocupație maghiară ar fi trebuit să aveți cunoștință.

V-ați alăturat astfel unui șir lung de politicieni din România care au îngropat istoria adevărată a acestor meleaguri, tranzacționând la bursa voturilor politice și a majorităților parlamentare de conjunctură nu doar resursele și bunurile țării, ci și tradițiile, istoria și cultura sa.
Vă solicit pe această cale să nu persistați în greșeala pe care ați comis-o cu scopul de a atrage UDMR la guvernare alături de PNL și să nu vă folosiți de influența pe care o aveți în fostul Dvs. partid pentru a tărăgăna la nesfârșit această lege în Parlament, cu scopul de a câștiga în acest fel prietenia și voturile UDMR care s-a manifestat fățiș împotriva recunoașterii meritelor lui Avram Iancu.

Vă consider responsabil pentru amânarea pe termen nedefinit a promulgării acestei legi, precum și de îngroparea ei în Parlament unde setea de voturile UDMR va trena retrimiterea legii spre promulgare. Considerați că astfel v-ați spălat pe mâini, iar responsabilitatea neadoptării legi va cădea în sarcina altora. Românii nu se lasă înșelați. Sunteți direct vinovat de umilirea publică a lui Avram Iancu a cărui memorie este plimbată acum prin birocrația intereselor meschine ale politicii Dvs. și scoasă la mezat pentru modificarea majorității parlamentare.

Ați demarat ca președinte al României printr-o trădare a interesului național și a memoriei acestui popor, la nici trei luni de la instalare. E timpul să vă reconsiderați opțiunile. Sunteți președinte al unui popor cu o istorie mai vastă în timp și mai adâncă în semnificații decât puteți cuprinde. Respectați-o chiar dacă nu o înțelegeți și nu confundați interesele Dvs. de moment cu aspirațiile poporului român! Românii au supraviețuit multor invazii mai grele decât nepăsarea unui președinte față de trecutul și de sacrificiile lor, care, printre altele, au făcut cu putință ca Dvs. să fiți președintele unui stat suveran și să vă mândriți în lume că reprezentați o țară! Dacă românii nu l-ar fi urmat pe Avram Iancu, astăzi ați fi avut numele maghiarizat și ați fi fost cel mult un funcționar al unei puteri străine, nu președintele României. Măcar din respect față de oportunitățile pe care vi le-a oferit această țară, nu mai blocați prin pârghii politice legea care recunoaște meritele lui Avram Iancu!
 
Deputat Bogdan Diaconu
Președintele Partidului România Unită 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii