Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:51 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demisia ministrului Vasile Blaga

ro

27 Sep, 2010 20:07 1307 Marime text
Biroul Executiv al Partidului Conservator a luat act de demisia ministrului Vasile Blaga, precum şi de reacţiile nepotrivite ale preşedintelui Traian Băsescu în urma protestului normal al sindicaliştilor din Poliţie.

Apreciem gestul său de a-şi da demisia de onoare, pentru că este primul ministru din toate cele 5 Cabinete Boc, care şi-a dat demisia de onoare. Considerăm însă că momentul este nepotrivit pentru că pune în pericol aderarea României la spaţiul Schengen.

Vinovat pentru mitingul poliţiştilor nu este numai Vasile Blaga! Vinovaţi sunt toţi cei care i-au ajutat pe poliţişti să ajungă în situaţia de a ieşi în stradă. La fel de vinovat pentru mitingul poliţiştilor este şi Emil Boc, Elena Udrea sau oricare membru al Cabinetelor Boc.

Şi Traian Băsescu se face vinovat de situaţia poliţiştilor pentru că şi-a sumat aceste reduceri salariale, reducând şi cheltuielile strict necesare pentru MAI.

Din păcate scena publică este ocupată permanent de scandalurile preşedintelui, motiv pentru care, în loc să ne ocupăm de problemele românilor, suntem obligaţi să analizăm revoltele personale ale preşedintelui României.

Băsescu pune în pericol, prin dorinţa sa de a scăpa de ministrul Administraţiei şi Internelor, aderarea României la spaţiul Schengen.

În loc să se ocupe de problemele externe ale României care este deja ameninţată să piardă integrarea în spaţiul Schengen, Băsescu îşi rezolvă problemele de autoritate în partid folosind pentru aceasta pretextul mitingului politiştilor.

În loc să avem grijă de problemele reale ale României, trebuie să ne ocupăm de ceea ce a devenit cea mai mare problemă a ţării la aceasta oră: Traian Băsescu, cel care obliga Guvernul să adopte cele mai proaste măsuri economice care se pot imagina.

Băsescu pune în pericol, prin dorinţa sa de a scăpa de ministrul Administraţiei şi Internelor, aderarea României la spaţiul Schengen.

România este jucată la zaruri de Traian Băsescu, iar dacă România nu va intra în Spaţiul Schengen, preşedintele Băsescu va fi singurul vinovat.

Cerem CSAT să ia în discuţie şi felul în care România va face faţă iernii care se apropie, iar nu numai cum să-i pedepsească pe politiştii care şi-au strigat în stradă nemulţumirea ca nişte cetăţeni normali.

Există informaţii că nu avem rezerve de gaz pentru acestă iarnă, şi aceasta este o problemă serioasă a României, nu supărările personale ale lui Traian Băsescu.

Vom solicita Ministrului Economiei să facă o clarificare, având în vedere că intrăm în iarnă, dacă într-adevăr avem rezerve suficiente pentru a traversa acestă iarnă.

Preşedintele României nu are voie să folosească în lupta sa politică instituţiile statului român şi nici să trateze Poliţia Română cum face cu consilierii săi pe care îi dă afară când nu-i mai convine.

Mesaje permanente

Partidul Conservator NU este adeptul scandalurilor politice şi nici al luptei politice de dragul de a face valuri.

Partidul Conservator vrea un alt fel de a face politică şi s-a luptat să impună în viaţa publică românească o politică a dialogului, a discuţiilor serioase, a analizei şi a raţionalităţii.

Partidul Conservator este un partid independent, care va participa pe liste proprii la alegerile din 2012.

Suntem o alternativa la nebunia în care ne-a aruncat tandemul Băsescu-Boc şi trebuie să ne impunem valorile într-o societate care s-a săturat de isteriile şi de batjocura lui Băsescu.

Suntem şi vrem să rămânem într-un dialog corect, instituţional cu PSD şi PNL, dar ca parteneri egali şi NU ca subordonaţi ai oricărui partid.

Suntem social-liberali şi ne mândrim cu acest lucru.

Este vremea ca o nouă generaţie de politicieni să guverneze şi să administreze această ţară. Alături de români şi pentru ei!

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii