Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat PC - UDMR şantejează PDL

ro

08 Nov, 2010 17:39 1151 Marime text
De douăzeci de ani încoace, UDMR a şantajat, în Parlament, cu cele şase procente pe care le are, toate partidele politice.

Acum am ajuns iar la mâna UDMR, care într-un mod cât se poate de vizibil şi fără reserve şantajează Guvernul României. Cu ce drept un partid al unei minorităţi face regulile majorităţii? Cu ce drept ia din ţara asta ce vrea şi nu dă nimic înapoi? Ar fi putut măcar să voteze moţiunea de cenzură, dar ar fi fost împotriva intereselor lor.

Acţiunile UDMR sunt împotriva intereselor naţionale!

Din această cauză, în România, politica şantajului este una firească şi unanim acceptată.

Acest partid nu a vrut nicio dată binele acestei ţări. Şi-a urmărit interesul propriu: descentralizarea administrativă! UDMR vrea autonomie etnică absolută.

UDMR NU şantajează PD-L să ia măsuri economice pentru stimularea economiei, pentru dezvoltarea afacerilor, scăderea TVA la alimentele de bază la 5% şi redarea bugetarilor cele 25 de procente luate. Dar, pentru liderii UDMR, cel mai important obiectiv este să menţină ideea existenţei a două categorii de populaţie: "ei" şi "noi".

Legea educaţiei este pentru UDMR un pas important spre un alt obiectiv al formaţiunii maghiare: de a oficializa limba maghiară ca a doua limbă în stat. În curând ne-am putea aştepta ca UDMR să ridice pretenţii ca elevii români să înveţe limba română în maghiară.

UDMR a avertizat PDL că, dacă nu-şi respectă promisiunile se va alătura Opozitiei, provocînd căderea Guvernului Boc şi începerea procedurilor pentru alegeri anticipate.

E clar că PDL va ceda şantajului, pentru că numai aşa are forţă în Parlament. În concluzie avem cea mai toxică Guvernare din ultimii douăzeci de ani, bazată pe şantaj de cea mai joasă speţă.

Este halucinant cum în vremuri de criză, cele două partide aflate la guvernare (PDL şi UDMR) ÎŞI DISPUTĂ PUTEREA ŞI FUNCŢIILE.

Asta în timp ce românii işi fac calcule atente pentru supravieţuire!

Asistăm la un moment politic făra precedent, în care criza economică ESTE DUBLATĂ AMENINŢĂTOR de o criză politică a partidelor de guvernământ.

Pe de-o parte Guvernul Boc, prin politica sa fără sens, reuşeşte să îşi transforme partenerii în oponenţi.

Iar pe de altă parte, Dl Marko Bela sacrifică BINELE ROMÂNESC pentru studierea geografiei şi istoriei românilor în limba maghiară.

Un tablou politic al ultimelor zile care i-a in batjocoră o ţară întreagă.

UDMR s-a dezbrăcat cu totul, de orice urmă de diplomţie şi ameninţă în gura mare: dacă nu ne lăsaţi SA SCRIEM NOI ASA CUM VREM istoria si geografia Romaniei in limba maghiara SUNTEM PREGATITI SA DESTABILIZAM O TARA INTREAGA.

Ma intreb CINE SI DE CE PERMITE unei minoritati, care nu insumeaza mai mult de 6 procente, sa dicteze majoritatea? Ce fel de targ a facut dl Basescu cu UDMR, si cat te mult a fost de acord sa cedeze din interesul romanesc?

Cat priveste UDMR, sa nu se mai ascunda in spatele sintagmei de interes national. Daca UDMR ar fi fost realmente interesat de

o reconstructia Romaniei ar fi santajat PD-L să ia masuri:

o pentru stimularea economiei,

o pentru dezvoltarea afacerilor,

o pentru scaderea TVA la alimentele de bază la 5%

o şi să redea bugetarilor cele 25 de procente luate.

UDMR nu a avut niciodata in intentiile sale reconstructia Romaniei. Ci doar: descentralizarea administrativa, respectiv AUTONOMIE ETNICA ABSOLUTA.

Este clar pentru oricine că PDL VA CEDA SANTAJULUI de dragul fortei in Parlament.

Asistam la cea mai toxică Guvernare din ultimii douăzeci de ani, in care interesul national nu mai conteaza deloc pentru cele doua partide.

Mergand mai departe, suntem convinsi ca cedarea PDL la santajul formulat de UDMR arunca Romania intr-un pericol major: acela in care minoritatile poseda mai multe drepturi decat romanii, ceea ce este cu totul discriminatoriu!

Adoptarea Legii Educatiei in forma actuala reprezinta un pas important spre un alt obiectiv al UDMR: de a oficializa limba maghiară ca a doua limbă în stat.

În curând ne-am putea aştepta ca sedintele dlui Boc de Guvern sa se tina in maghiara sau Basescu sa faca glume de trai bun tot in limba maghiara!

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii