Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC Guvernul Boc i-a abandonat definitiv pe românii din afara graniţelor, dar vrea să le fure votul

ro

11 Aug, 2011 16:32 1850 Marime text

Actuala putere nu este capabilă să apere nimic din drepturile românilor de peste hotare. Ca urmare, românii de peste Prut, deşi sunt majoritari în statul vecin, nu vor mai avea acces la istoria românilor, ci la o materie generală de istorie, în care apartenenţa istorică a Basarabiei la România va fi cu siguranţă negată. Acest fapt va duce la deznaţionalizare şi la îndepărtarea românilor din statul vecin de rădăcinile româneşti.

Acelaşi dezinteres al puterii faţă de românii din diaspora duce la pierderea identităţii româneşti din comunităţile din Bulgaria, Ucraina, Serbia, Ungaria sau din alte ţări din zonă, aflate fără nicio apărare în faţa dorinţei autorităţilor politice din ţările respective de a şterge urma românilor şi a istoriei.

Puterea de la Bucureşti însă nu este în stare să-i apere nici pe românii din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş, discriminaţi şi asupriţi de politicienii maghiari din zonă. La fel, Guvernul Boc nu a fost în stare să apere istoria românilor nici în România, ci a permis ca ea să fie predată în limba maghiară. Cu atât mai mult, Guvernul Boc i-a abandonat pe românii din diaspora învecinată, ca şi pe muncitorii români din statele occidentale, cum de exemplu Spania.

În loc să-i apere pe românii din diaspora, indiferent de natura presiunilor la care sunt supuşi, Guvernul PDL vrea în schimb să le fure voturile prin proiectul fantomatic al votului prin corespondenţă. Este singurul interes al puterii PDL faţă de românii din afara României!

11.08.2011

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii