Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:41 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorica Dancila interpeleaza CE privind oportunitatile oferite de strategiile macroregionale pentru regiunile sarace

ro

23 Mar, 2010 18:43 1199 Marime text

viorica-dancila.jpgBruxelles, 23 martie 2010

Eurodeputata PSD Viorica Dăncilă, membră a Comisiei pentru dezvoltare regională a Parlamentului European (REGI), a interpelat, marţi, Comisia Europeană privind felul în care regiunile cele mai sărace ale Uniunii Europene pot profita la maxim de oportunităţile create de strategiile macroregionale.

"Un nou concept se defineşte, în acest moment, la nivelul Uniunii Europene -cel al macroregiunilor şi, implicit, cel al strategiilor care le vizează. Macroregiunile, ca teritorii aparţinând mai multor ţări, reprezintă o nouă modalitate de a creşte integrarea între statele membre, cooperarea şi schimburile comerciale. Abordarea macroregională este o strategie de pionierat, care pune accentul pe oameni -nu pe bugete- şi pe o interacţiune continuă între toate ariile relevante pentru astfel de politici. Un model pentru alte viitoare strategii europene este cel pentru Marea Baltică", se arată în întrebarea scrisă adresată CE.

În viziunea europarlamentarului român, "o structură de acest gen cu o dezvoltare dinamică şi coerentă trebuie să ia în considerare şi să folosească particularităţile fiecărei regiuni. Pe de altă parte, numeroase probleme cu care se confruntă o regiune ar putea avea soluţii pansectoriale şi, astfel, este nevoie de o abordare integrată".

În acest context, Viorica Dăncilă a întrebat executivul european cât de importante sunt aceste strategii pentru regiunile cele mai sărace ale Uniunii. Totodată, CE este interpelată asupra faptului dacă regiunile mai sărace pot profita de oportunităţile cooperării cu alte regiuni europene mai dezvoltaterisc ca bugetul aferent obiectivului să fie diminuat ca urmare a creării unui buget separat pentru strategiile macro-regionale. Doamna Dăncilă întreabă Comisia şi de etapele necesare pentru pregătirea acestor regiuni pentru a profita cât mai mult de noua filosofie privind strategiile macro-regionale. sau, dacă, din contră, există un

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii