Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sabin Cutas, ales raportor intr-un dosar care va facilita derularea expozitiilor internationale in UE

ro

17 Mar, 2010 21:22 1567 Marime text

sabin-cutas.jpgBruxelles, 17 martie 2010

Europarlamentarul PSD+PC Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru comerţ internaţional a Parlamentului European (INTA), a fost numit raportor pentru dosarul privind "Autorizarea statelor membre de a adera la Convenţia de la Paris referitoare la expoziţiile internaţionale". În calitatea sa de raportor, Sabin Cutas salută iniţiativa Comisiei, aceasta urmând a facilita derularea expoziţiilor internaţionale pe teritoriul Uniunii Europene.

Potrivit lui Sabin Cutas: "propunerea de raport a Comisiei Europene vizează legislaţia în domeniul vamal a Uniunii Europene prin scutirea taxelor vamale pentru obiectele expuse şi survine în contextul în care Letonia şi-a exprimat intenţia de a adera la Convenţie. Conform Tratatului de la Lisabona, legislaţia vamală face parte din politica comercială comună, întemeiată pe principii uniforme în încheierea de acorduri tarifare şi comerciale. Astfel, este nevoie de acordul Uniunii Europene pentru ca un stat membru să adere la Convenţia de la Paris referitoare la expoziţiile internaţionale. În egală măsură, Uniunea Europeană nu poate să adere ea însăşi la Convenţie, acesta rămânând un drept suveran al statelor membre".

"Convenţia, semnată la Paris în 1928, a stabilit crearea unui Birou Internaţional al Expoziţiilor care să reglementeze frecvenţa, calitatea şi procedurile expoziţiilor internaţionale care intră în sfera sa de aplicare. Statele pe al căror teritoriu se desfăşoară expoziţiile au obligaţia de a autoriza prezenţa diferitelor obiecte aduse de către participanţi pentru o perioadă limitată. În prezent, 24 de state membre fac parte din Biroul Internaţional al Expoziţiilor. Astfel, consider că propunerea CE va putea facilita organizarea expoziţiilor internaţionale pe întreg teritoriul Uniunii Europene", a conchis eurodeputatul român.

Raportul privind "Autorizarea statelor membre de a adera la Convenţia de la Paris referitoare la expoziţiile internaţionale" va fi dezbătut în cadrul INTAsfârşitul lunii aprilie 2010. la expoziţiile internaţionale" va fi dezbătut în cadrul INTA la sfârşitul lunii aprilie 2010.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii