Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rovana Plumb recomanda includerea in planurile de urbanism a unei infrastructuri de transport prietenoase fata de mediu

ro

24 Feb, 2010 17:35 1083 Marime text

rovana_plumb.jpgBruxelles, 24 februarie 2009

Comisia pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară a Parlamentului European (ENVI) a adoptat marţi avizul aferent raportului privind "Un viitor durabil pentru transporturi". Au fost aprobate cu această ocazie şi amendamentele eurodeputatei PSD Rovana Plumb, membră ENVI. Autorităţilor locale li se recomandă, printre altele, includerea în planurile de urbanism a unei infrastructuri de transport în comun care să fie mai prietenoasă faţă de mediu.

"Amendamentele propuse de mine şi aprobate azi, se referă, în principal, la recomandarea adresată autorităţilor locale de a include în planurile de urbanism o infrastructură de transport în comun mai prietenoasă faţă de mediu. Acest lucru trebuie făcut însă fără a se neglija totuşi infrastructura din mediul rural, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor din toate mediile", a declarat Rovana Plumb.

"De asemenea, trebuie să încurajăm Comisia Europeană în continuarea schimbului de bune practici in domeniu; în vederea realizării transportului durabil trebuie să implicăm tot mai mult societatea civilă şi, mai ales, 'Convenţia Primarilor' astfel încât să ajungem la creşterii mobilităţii cetăţenilor prin dezvoltarea transportui urban ecologic", a adăugat ea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii