Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:32 11 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ioan Mircea Pascu, coprezidand SEDE "Problemele UE in materie de securitate si aparare sunt politice"

ro

04 Mar, 2010 17:17 1082 Marime text

Bruxelles, 4 martie 2009

Vicepreşedintele Comisiei de afaceri externe a Parlamentului European (AFET), Ioan Mircea Paşcu, a co-prezidat, joi, reuniunea Subcomisiei de securitate şi apărare a PE (SEDE), la care a participat şi ministrul apărării al Spaniei, doamna Carme Chacón, în discuţie fiind, printre altele, priorităţile acestei ţări ca Preşedinţie în exerciţiu a Uniunii Europene. Europarlamentarul PSD a atras atenţia că multe din problemele ivite în materie de securitate şi apărare, în cadrul mecanismului instituţional al UE, sunt de natură politică.

"Ar trebui ca efortul pe care îl facem pentru îmbunătăţirea mecanicii instituţionale să fie dublat de cel destinat obţinerii voinţei politice a membrilor. Agenţia pentru apărare, de pildă, nu poate progresa exact din cauza unor chestiuni de natură politică", a declarat Ioan Mircea Paşcu.

Eurodeputatul a precizat că "tot politică este şi chestiunea judecării piraţilor prinşi, pentru că, până este rezolvată, suntem forţaţi să punem accentul mai mult pe descurajare decât pe acţiune".

"Referitor la intenţia Preşedinţiei spaniole de a determina utilizarea 'grupurilor tactice', care sunt instrumente militare în situaţii de dezastru, sugestia mea este că, pentru a-şi putea îndeplini noua misiune, 'grupurile' trebuie să poată fi suplimentate structural cu module civile, special concepute pentru asemenea situaţii", a afirmat Paşcu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii