Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Crețu In UE, criza a amplificat decalajele salariale dintre femei si barbati

ro

12 Mar, 2013 12:52 801 Marime text
COMUNICAT DE PRESA

Corina Crețu: In UE, criza a amplificat decalajele salariale dintre femei si barbati


Europarlamentarul Corina Crețu, vicepresedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, a solicitat, la Strasbourg, Comisiei Europene si statelor membre ale UE sa ia masuri concrete pentru reducerea decalajelor intre barbati si femei.

In cadrul dezbaterii consacrate in plenul Parlamentului European, ieri, Zilei Internationale a Femeii, Corina Creţu a atras atentia ca egalitatea de gen si drepturile femeilor sunt marcate profund de efectele crizei economice si sociale. "Măsurile de austeritate au trimis în şomaj milioane de femei în Uniunea Europeană, mai ales în domeniile medical şi educaţional, ceea ce afectează grav întreaga societate. Mai mult de o treime din femei sunt angajate cu timp parţial, acest aspect diminuându-le accesul la serviciile sociale, la pensie şi aruncându-le în pragul sărăciei şi mizeriei", a declarat vicepresedintele PSD.

Corina Cretu a precizat ca decalajele salariale şi de reprezentare în procesul decizional, la nivel public şi în companii, reflectă, de asemenea, gradul de discriminare ce persistă în Uniunea Europeană. "Egalitatea de şanse este un drept fundamental şi, de aceea, solicit Comisiei Europene revizuirea Directivei pentru reducerea decalajului de gen şi impunerea de sancţiuni ţărilor membre care nu o implementează", a subliniat europarlamentarul social-democrat.

Vicepresedintele Grupului Europarlamentar Socialist a reiterat, in acest context, solicitarea adresată statelor membre şi Comisiei Europene pentru ratificarea Convenţiei pentru combaterea violenţei împotriva femeilor. "Dificultăţile provocate de criză au creat noi suferinţe şi au acutizat tensiunile şi violenţa domestică", a declarat europarlamentarul Corina Cretu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii