Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adriana Ticau pledeaza pentru o politica industriala ambitioasa si inteligenta

ro

11 Mar, 2010 19:56 1567 Marime text

adriana-ticau.jpgStrasbourg, 11 martie 2010

Eurodeputata PSD Adriana Ţicău a solicitat joi, în plenul Parlamentului European, Comisiei Europene şi statelor membre ale Uniunii Europene să crească bugetele alocate pentru eficienţa energetică a locuinţelor, pledând totodată pentru o politică industrială ambiţioasă şi inteligentă. Adriana Ţicău este vicepreşedinta Comisiei de transport şi turism a PE (TRAN) şi membră a Comisiei de industrie, cercetare şi energie (ITRE); declaraţia sa a avut loc în cadrul dezbaterii întrebării orale privind "investiţiile în dezvoltarea de tehnologii cu emisii reduse de carbon".

"Avem nevoie o politică industrială ambiţioasă şi inteligentă care să-i permită Uniunii Europene să îşi păstreze atât competitivitatea pe plan internaţional, cât şi locurile de muncă şi producţia", a declarat doamna Ţicău.

În opinia europarlamentarului român, investiţiile în dezvoltarea de tehnologii cu emisii reduse de carbon vor ajuta Uniunea să depăşească criza economică şi pot crea aproximativ 2,7 milioane de locuri de muncă până în 2020. Potrivit deputatei europene,"UE trebuie să investească în iniţiative europene pentru energii regenerabile -şi introducerea acestora în reţeaua electrică europeană-, în biocarburanţi şi în transportul ecologic. Rezultate rapide pot fi obţinute prin investiţii în oraşele inteligente şi în eficacitatea energetică a clădirilor, în special a locuinţelor".

"Solicit, de asemenea, CE şi statelor membre să crească bugetele alocate pentru eficienţa energetică a locuinţelor, iar la revizuirea la mijloc de termen a utilizării Fondurilor Structurale să adopte măsurile necesare pentru a asigura o mai bună absorbţie a cotei de 4% din FEDER (Fondul European de Dezvoltare Regională, n.red.) pentru eficienţa energetică a locuinţelor. Astfel va deveni posibilă creşterea acestei cote în perioada 2014-2020", a conchis Adriana Ţicău.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii