Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere in judecata Nicolae Marius, Iasar Cetin, Petre Vasile-Tudor, Chiriac Leonte, Barbat Gheorghe, Calin Mirela, Petre Catalin, Zagureanu Stoian, Grigore Ana-Brandusa Si Oproescu Ana-Maria

ro

31 Mar, 2010 19:31 4877 Marime text

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA
31.03.2010
 
 
COMUNICAT DE PRESĂ

Prin rechizitoriul din data de 31 martie 2010 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor NICOLAE MARIUS, IAŞAR CETIN, PETRE VASILE-TUDOR, CHIRIAC LEONTE, BĂRBAT GHEORGHE, CĂLIN MIRELA, PETRE CĂTĂLIN, ZĂGUREANU STOIAN, GRIGORE ANA-BRÂNDUŞA şi OPROESCU ANA-MARIA.
Inculpaţii NICOLAE MARIUS, IAŞAR CETIN, PETRE VASILE-TUDOR, CHIRIAC LEONTE şi BĂRBAT GHEORGHE au fost învinuiţi pentru comiterea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi comiterea împreună a trei infracţiuni de tâlhărie, primii doi ca autori, iar următorii trei complici, reţinându-se în sarcina acestora că în vara anului 2009 au constituit o asociere ilicită cu scopul de a comite jafuri armate asupra unităţilor comerciale din judeţul Constanţa care vehiculează sume de bani şi bunuri de valoare mare (inculpaţii PETRE VASILE-TUDOR, CHIRIAC LEONTE şi BĂRBAT GHEORGHE, toţi trei cumnaţi, fiind lideri ai grupării şi cei care iniţial se ocupau de studierea locului faptelor, procurarea mijloacelor de transport şi a celor de săvârşire a faptelor, iar în timpul jafurilor asigurau organizarea şi paza locului faptei, precum şi transportul la şi de la locul faptelor imediat după derularea jafului, iar NICOLAE MARIUS şi IAŞAR CETIN erau executanţii propriu-zişi mascaţi şi înarmaţi ai sustragerii bunurilor prin ameninţări şi violenţe), reţinându-se  în sarcina acestora că la data de 03 iulie 2009 primii doi, mascaţi şi înarmaţi unul cu pistol şi celălalt cu sabie, le-au jefuit pe cele două angajate ale magazinului de bijuterii S.C. AILIN COM S.R.L. din oraşul Năvodari, str. Constanţei, bl.C2, parter, la data de 28 iulie 2009 tot mascaţi şi înarmaţi cu pistol şi sabie au jefuit-o pe angajata casei de amanet S.C. OK CREDO CONS S.R.L., din Constanţa, str. Mihai Viteazu, nr.68, iar la data de 19 august 2009 tot mascaţi şi înarmaţi cu pistol şi sabie au jefuit-o pe angajata casei de schimb valutar S.C. BALCAN EXCHANGE OFFICE S.R.L. din Constanţa, str. Theodor Burada, nr.1, cei trei complici asigurând transportul la şi de la locul faptei, respectiv paza în timpul comiterii jafurilor armate.
Inculpata CĂLIN MIRELA a fost învinuită pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, reţinându-se în sarcina sa că a înlesnit valorificarea cantităţii de 1.703,55 grame de bijuterii din aur de 14K, provenite din jaful comis la S.C. AILIN COM S.R.L. Năvodari, pe care le-a vândut cumpărătorului de bună-credinţă M.R.B. cu suma de 77.500 lei, cunoscând că bijuteriile valorificate provin din comiterea unei infracţiuni.
Inculpaţii PETRE CĂTĂLIN şi ZĂGUREANU STOIAN au fost învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, reţinându-se în sarcina lor că în perioada martie-octombrie 2009, fiecare în parte, iar uneori şi împreună, au înlesnit şi obţinut foloase materiale din practicarea prostituţiei de către învinuitele GRIGORE ANA-BRÂNDUŞA şi OPROESCU ANA-MARIA.
Învinuitele GRIGORE ANA-BRÂNDUŞA şi OPROESCU ANA-MARIA au fost cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de prostituţie, reţinându-se în sarcina acestora că în perioada martie-octombrie 2009 şi-au procurat mijloacele de existenţă practicând în acest scop raporturi sexuale cu diferiţi bărbaţi, pe care îi acostau în municipiul Constanţa, pe varianta Aurel Vlaicu sau pe marginea şoselei care leagă municipiul Constanţa de comuna Valu lui Traian, fiind depistate în câteva rânduri în flagrant şi în numeroase rânduri fiind sancţionate contravenţional pentru acostarea bărbaţilor în vederea întreţinerii de raporturi sexuale contra cost.
    
BIROUL DE PRESĂ,

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii