Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rechizitoriu 30.12.2009

ro

30 Dec, 2009 23:25 2314 Marime text

Prin rechizitoriul nr. 19o7/P/2oo9 din data de 17 decembrie 2oo9 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor :

ROBACIU VASILICĂ - cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor, prev. de art. 86 al.1 din OUG nr. 195/2oo2, cu aplic.art.99 şi urm.CP, art. 86 al.1 din OUG nr. 195/2oo2, art. 86 al.1 din OUG nr. 195/2oo2, art. 86 al.1 din OUG nr. 195/2oo2, art.26 CP rap.la art. 2o8 al.1 - 2o9 al.1 lit.a,g CP cu aplic.art.41 al.2 CP, art. 254 al.1 CP cu aplic.art.41 al.2 CP, toate cu aplic.art.33 lit.a CP;

RUSU ION, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor, prev. de art. 2o8 al.1 - 2o9 al.1 lit.a,g CP cu aplic.art.41 al.2 CP, art. 255 al.1 CP cu aplic.art.41 al.2 CP ;

RUSU MIHAI-ANDREI - cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 2o8 al.1 - 2o9 al.1 lit.a,g CP cu aplic.art.41 al.2 CP

CIORANU MĂDĂLIN-FLORIN - cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 2o8 al.1 - 2o9 al.1 lit.a,g CP cu aplic.art.41 al.2 CP ,

- reţinându-se în sarcina acestora următoarea situaţie de fapt:

1.) În luna ianuarie 2oo7 inc. ROBACIU VASILICĂ a cumpărat autoturismul Dacia 131o nr. CT-95-SEB, fără a încheia vreun înscris translativ de proprietate.

În seara de 2o.o1.2oo7, în jurul orei 2o,3o, fără a poseda permis de conducere, ROBACIU VASILICĂ s-a urcat la volanul menţionat, şofând pe străzile Vasile Belu, Principală şi Cabanei din com.Corbu, iar apoi pe drum negru, până în satul Luminiţa.

În această localitate, în autoturism s-au urcat alţi prieteni ai inculpatului.. Toţi s-au deplasat cu aceeaşi maşină condusă de ROBACIU VASILICĂ pe acelaşi traseu la o discotecă din com.Corbu, unde au petrecut până în jurul orei 24,oo, când au decis să se întoarcă în localitatea de domiciliu.

În acest scop, ROBACIU VASILICĂ s-a urcat din nou la volan şi a condus pe str.Principală - DJ 226. La efectuarea virajului pe str. Cabanei, fără a avea farurile aprinse şi fără a semnaliza, autoturismul a fost observat de organele de poliţie care l-au oprit.

Cu această ocazie s-a constatat că ROBACIU VASILICĂ nu posedă permis de conducere, împrejurare confirmată ulterior prin adresa Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa Constanţa.

2.) În seara de o4.1o.2oo7, în jurul orei 21,oo, după ce a primit la domiciliu vizita unui prieten, ROBACIU VASILICĂ a hotărât să îl conducă acasă cu autoturismul Dacia 131o nr. CT-10-YAS, .

În jurul orei 23,15, în timp ce inculpatul ROBACIU VASILICĂ şofa pe strada Vasile Sassu din loc.Corbu, a fost oprit de un echipaj de poliţie care a constatat că nu posedă permis de conducere.

3.) În seara de 25.o6.2oo8, inc. ROBACIU VASILICĂ s-a deplasat la volanul autoturismului Dacia 14oo nr. CT-68-CAR de la domiciliul său din com. Corbu în com. Săcele, pentru a face o vizită.

La întoarcere, în jurul orei 23,oo, în timp ce conducea acelaşi autoturism pe DJ 226 din com. Săcele, în dreptul sediului Primăriei, inc. ROBACIU VASILICĂ a fost depistat de lucrătorii de poliţie. Şi de această dată s-a constatat că inculpatul nu posedă permis de conducere.

4.) În mod similar, în noaptea de o9.o7.2oo8, ora 23,2o, în timp ce ROBACIU VASILICĂ conducea autoturismul Dacia nr. CT-68-CAR pe strada Principală din com.Corbu, a fost observat de un echipaj de poliţie.

Până la momentul opririi autovehiculului, inculpatul a condus pe str.Poştei, unde au coborât ceilalţi ocupanţi ai maşinii şi apoi pe strada Mării până în apropierea intersecţiei cu strada Principală.

Cu ocazia legitimării conducătorului auto, s-a constatat că inculpatul ROBACIU VASILICĂ nu posedă permis de conducere.

5.) În luna aprilie 2oo9 inc. ROBACIU VASILICĂ era angajat la o societate de pază, ca agent de pază, având ca atribuţie de serviciu menţionată în fişa postului „ să păzească cu vigilenţă obiectivul păzit, bunurile şi valorile".

Acesta a fost repartizat să execute serviciul în organizarea de şantier a unei societăţi unde se aflau depozitate bunuri .

La scurt timp după angajarea sa, inculpatul ROBACIU VASILICĂ i- a cunoscut pe inculpaţii RUSU ION, RUSU MIHAI-ANDREI şi CIORANU MĂDĂLIN-FLORIN şi discutând cu aceştia, le-a propus să sustragă bunuri din curtea obiectivului pe care îl păzea, urmând să împartă banii rezultaţi din valorificarea lor. RUSU ION nu a fost de acord cu împărţirea banilor, însă s-a oferit să îi achite 15o lei şi un pachet de ţigări pentru a permite sustragerea de bunuri din obiectivul păzit.

Înainte de sărbătorile pascale, la o dată care nu a putut fi stabilită cu certitudine (probabil 17.o4.2oo9), în timp ce inculpatul ROBACIU VASILICĂ era de serviciu, a transmis prin SMS pe telefonul mobil al inculpatului RUSU MIHAI-ANDREI mesajul de a fi sunat de RUSU ION.

Apelat de cel din urmă, ROBACIU VASILICĂ a reiterat propunerea, solicitând în schimbul ajutorului său, în afara bunurilor asupra cărora se înţeleseseră şi o cartelă telefonică.

În aceste condiţii, în aceeaşi noapte inculpaţii RUSU ION, RUSU MIHAI-ANDREI şi CIORANU MĂDĂLIN-FLORIN s-au deplasat cu autoturismul Dacia nr. CT-56-AVA condus de ultimul până la poarta obiectivului.

Aici, au fost aşteptaţi de ROBACIU VASILICĂ, care a primit de la RUSU ION 15o lei, un pachet de ţigări şi o cartelă telefonică , permiţând apoi pătrunderea coinculpaţilor în curte.

În plus, ROBACIU VASILICĂ le-a indicat celor trei, tamburii cu cablu depozitaţi în spatele curţii, cu precizarea că pot tăia cablu de pe aceştia.

În timp ce RUSU ION, RUSU MIHAI-ANDREI şi CIORANU MĂDĂLIN-FLORIN tăiau cablu, inculpatul ROBACIU VASILICĂ s-a asigurat ca aceştia să nu fie deranjaţi de câinele de pază din dotare ori de alte persoane.

Inculpaţii -autori au sustras 4o m cablu, l-au transportat cu autoturismul la locuinţa lor, au extras cuprul din acesta şi apoi l-au valorificat contra sumei de 7 lei/Kg. Banii rezultaţi i-au împărţit.

6.) În condiţii similare, la data de 26.o4.2oo9, la intrarea în serviciu, ROBACIU VASILICĂ a transmis prin SMS inculpatului RUSU ION să îl sune. Apelat de cel din urmă, ROBACIU VASILICĂ i-a propus să vină să sustragă bunuri din obiectivul păzit de el în aceleaşi condiţii.

Astfel, în jurul orei 2o,3o, RUSU ION, RUSU MIHAI-ANDREI şi CIORANU MĂDĂLIN-FLORIN s-au deplasat la obiectiv cu autoturismul Dacia nr. CT-56-AVA pe care l-au parcat în faţa porţii de acces.

Cei trei au fost întâmpinaţi de ROBACIU VASILICĂ, care a primit de la RUSU ION suma de 15o lei şi un pachet de ţigări Marlboro, iar apoi i-a condus la tamburii depozitaţi în spatele curţii.

În timp ce ROBACIU VASILICĂ se asigura că activitatea coinculpaţilor nu este întreruptă de câinele de pază sau de alte persoane, RUSU ION, RUSU MIHAI-ANDREI şi CIORANU MĂDĂLIN-FLORIN au tăiat de pe un tambur trei bucăţi cablu cu lungimi de 3o metri, 3o metri şi 2o metri, pe care le-au transportat în portbagajul maşinii şi au părăsit locul faptei.

După parcurgerea a circa 5o metri cu autoturismul, învinuiţii au observat autovehiculul poliţiei, astfel că au abandonat maşina şi au fugit în stuf.

Organele de poliţie au efectuat verificarea zonei, reuşind depistarea inc. RUSU ION. Totodată, au anunţat pe şeful departamentului de pază din cadrul societăţii de pază , ANDREI CONSTANTIN care s-a deplasat imediat la obiectiv.

După ce a constatat personal caracteristicile cablului descoperit în auto CT-56-AVA de către organele de poliţie, martorul a făcut o verificare în interiorul obiectivului păzit de inculpatul ROBACIU VASILICĂ.

Cu această ocazie, a observat că unul dintre tamburii cu cablu depozitaţi în curte prezintă urme proaspete de tăiere, iar cablul este identic cu cel sustras.

În aceste condiţii, ROBACIU VASILICĂ, RUSU ION, RUSU MIHAI-ANDREI şi CIORANU MĂDĂLIN-FLORIN, care fuseseră găsiţi între timp, au fost conduşi la sediul poliţiei. Asupra inculpatului ROBACIU VASILICĂ s-a descoperit suma de 15o lei ascunsă în carcasa telefonului mobil şi pachetul de ţigări din care fuseseră fumate 3 bucăţi, bunuri primite de la inculpatul RUSU ION.

BIROUL DE PRESĂ

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • el_jefe shmecheru 12 Jan, 2010 00:48 bv lui k il tine p**a alti fura miliarde si omoara oameni si nuimai aresteaza si pe saracu paznic care a fost mituit il cerceteaza poi normal dak paznicu nu a cotizat politailor cum se face in ziua de aziii asta este!!!!!!!!!!!sa va f*t in gura de gabori