Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa

ro

22 Sep, 2011 00:18 1451 Marime text

Biroul de Presă din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:

În dosarul de urmărire penală în care inculpaţii GIOLACAI ARSEN şi GÎLCĂ ALEXANDRU sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de viol, prin rezoluţia procurorului din data de 21 septembrie 2011 a fost începută urmărirea penală şi faţă de învinuitul CHISNOIU LIVIU pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi exercitarea fără drept a unei profesii. S-a reţinut în sarcina acestuia că, deşi potrivit art.6 şi următoarele din Legea nr. 213/2004 nu are drept de liberă practică pentru exercitarea profesiei de psiholog în sectorul privat (drept ce este acordat exclusiv de Colegiul Psihologilor din România) a efectuat 2 expertize poligraf extrajudiciare pentru detectarea comportamentului simulat, pe care subiecţii testaţi, adică inculpaţii GIOLACAI ARSEN şi GÎLCĂ ALEXANDRU, le-au depus ca probe într-un proces penal, adică în dosarul în care instanţa de judecată fusese învestită cu soluţionarea propunerii de arestare preventivă a celor 2 inculpaţi.

Totodată, învinuitului i-a fost aplicată amendă judiciară în cuantum de 5.000 lei pentru săvârşirea abaterii judiciare constând în împiedicarea în orice mod a exercitării atribuţiilor ce revin organelor judiciare în legătură cu un proces penal.

Pe de altă parte a fost sesizat şi Colegiul Psihologilor din România în vederea efectuării de cercetări administrative privind respectarea normelor de deontologie profesională.

BIROUL DE PRESĂ

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii