Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:59 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clubul Artelor “Solteris” din Mangalia organizeaza expozitia de pictura intitulata “Clipe”.

ro

28 May, 2010 18:37 3178 Marime text

MINISTERUL CULTURII ŞI PATRIMONIULUI NAŢIONAL
MUZEUL DE ARHEOLOGIE CALLATIS MANGALIA
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Şos. Constanţei, nr. 23, loc. Mangalia, jud. Constanţa, cod 905500
Tel/Fax: 0241.753580, E-mail: muzeul_callatis@yahoo.com
   
Clubul Artelor “Solteris” din Mangalia organizează vernisajul expoziţiei de pictură intitulat “CLIPE”

COMUNICAT DE PRESĂ

Clubul Artelor “Solteris” din Mangalia organizează sâmbătă, 29 mai 2010, ora 12.00, la Galeriile de Artă “President” din Mangalia, expoziţia de pictură intitulată “Clipe”. Cu această expoziţie “Solteris” deschide sesiunea de vară a schimburilor culturale internaţionale.
De această dată, alături de membrii Clubului Artelor “Solteris” din Mangalia, vor expune artişti din: Constanţa, Bucureşti şi Balchik, după cum urmează: Luiza Cala, Laura Alexe, Nicu Gogeanu şi Gabi Tora – din partea Clubului Artelor “Solteris”, Iulia Smaznoi din Constanţa, Magda Pelmus şi Bogdan Pelmus din Bucureşti şi Valentin Shaltev din Balchik.

“Organizarea acestei expoziţii în perimetrul sitului arheologic de la President nu poate decât să ne bucure. Artiştii din Constanţa, Bucureşti şi Balchik şi cei care vor participa la vernisaj, precum şi iubitorii de artă care vor vizita expoziţia în următoarele zile, vor vedea şi o parte a cartierului romano-bizantin aflat lângă zidul de apărare de sud al cetăţii Callatis. Mai exact, vor vedea: un turn de apărare de pe latura de sud a cetăţii, zidurile unor locuinţe din secolele V – VI, o stradă de mari dimensiuni prevăzută cu un canal de scurgere a apelor menajere, chiupuri şi diverse fragmente arhitectonice antice, câteva exponate expuse în vitrine şi altele”, a menţionat directorul Muzeului de Arheologie “Callatis” Mangalia, cercetător ştiinţific dr. Sorin Marcel Colesniuc.

Data: 28.05.2010 

Persoană de contact:
Cercetător ştiinţific dr. Sorin Marcel COLESNIUC

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii