Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a deschis Târgul GAUDEAMUS Mamaia!

ro

19 Aug, 2010 16:26 1375 Marime text

S-a deschis Târgul GAUDEAMUS Mamaia!

Miercuri, 18 august, la ora 18.00, s-a deschis oficial cea de a doua ediţie a Târgului GAUDEAMUS Mamaia.
Evenimentul, care constituie ultima etapă a Caravanei GAUDEAMUS din acest an, se desfăşoară între 18 şi 22 august,  pe faleza din faţa Radio Vacanţa.
Organizatorul - Radio România, prin echipa GAUDEAMUS şi Radio Constanţa – şi-a propus să aducă în faţa publicului constănţean şi a turiştilor aflaţi în această perioadă pe litoral, o manifestare potrivită momentului şi locului, cu accent pe cartea de vacanţă. Astfel, oferta expozanţilor prezenţi la această ediţie este deopotrivă tentantă şi accesibilă, variată şi în măsură să satisfacă aproape toate gusturile şi vârstele, dar fără a afecta bugetele de vacanţă ale vizitatorilor.

Programul de vizitare – zilnic între orele 16.00 şi 24.00 - este adaptat deopotrivă locaţiei şi sezonului, în încercarea de a oferi o alternativă plăcută la activităţile „tradiţionale” pentru petrecerea serilor calde de la mare.
Accesul în incinta târgului este gratuit, pentru toate categoriile de public.

Iată câteva dintre reperele ofertei prezentate vizitatorilor acestei ediţii:
Ø Cele mai noi şi de succes apariţii editoriale ale unor prestigioase edituri din România, numeroase oferte speciale şi pachete promoţionale, binevenite în plin sezon de reduceri;
Ø Concursuri de cultură literară, adresate atât ascultătorilor Radio Vacanţa aflaţi pe recepţie, cât şi  vizitatorilor târgului; 
Ø Votul Publicului - Tombola GAUDEAMUS
Eveniment dinamic şi interactiv, Târgul GAUDEAMUS oferă vizitatorilor posibilitatea de a-şi exprima şi de a stabili propriile ierarhii privind participanţii şi cărţile prezentate, printr-un vot 100% democratic. Zilnic, în intervalul 18 - 22 august, aceste opinii vor fi înregistrate prin intermediul Votului Publicului, iar vizitatorii cumpărători se vor putea înscrie, pe baza buletinului de vot completat corect, la Tombola GAUDEAMUS.

„Coşul Târgului”, care reuneşte cu prilejul fiecăruia dintre Târgurile GAUDEAMUS donaţiile de carte venite atât din partea expozanţilor, cât şi a vizitatorilor, a devenit parte dintr-un proiect mai amplu, denumit „Cărţile se întorc acasă”. Principalul obiectiv al acestui proiect este ca, printr-o campanie naţională anuală, să colecteze cărţi de la persoanele fizice şi editurile dispuse la a le dona şi să le orienteze către bibliotecile publice din mediul rural şi din comunităţile româneşti din străinătate.
La Târgul GAUDEAMUS Mamaia, cărţile „se vor întoarce acasă”, din localităţile  care nu au mai primit fonduri pentru achiziţie de carte de foarte mult timp, iar prima zi a târgului este extrem de promiţătoare: la numai două ore după deschiderea  porţilor, GAUDEAMUS Mamaia se poate mândri cu un fond de carte care numără aproape 200 de volume, donate de către vizitatorii constănţeni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii