Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elisabeta Lipă, realeasă în funcția de Președinte al Federației Române de Canotaj pentru încă 4 ani

ro

13 Mar, 2021 00:38 1895 Marime text
  • Elisabeta Lipă a fost realeasă în funcția de Președinte al Federației Române de Canotaj pentru o perioadă de 4 ani. Decizia a fost luată de reprezentanții Adunării Generale în cadrul unei întâlniri ce a avut loc vineri, 12 martie, la Târgu Mureș, cu o zi înaintea debutului Campionatului Naţional Individual si Echipe la Ergometru. 
 
Elisabeta Lipă începe astfel cel de-al patrulea mandat de președinte al Federației Române de Canotaj, federație care, în ultimii ani, a obținut cele mai bune rezultate din sportul românesc. Sub conducerea Elisabetei Lipă, canotajul românesc a revenit în vârful clasamentelor cu performanțe extraordinare la nivel european și mondial.
 
În anul 2017, canotorii români au adus României 31 de medalii, dintre care 20 de aur. În 2018, sportivii au câștigat 35 de medalii la întrecerile internaționale la categoriile juniori, tineret și seniori, dintre care 18 de aur. Anul 2019 a adus României la Canotaj 24 de medalii, dintre care 12 de aur. Și în 2020, în ciuda impedimentelor cauzate de pandemie, sportivii Federației Române de Canotaj au făcut performanță, aducând acasă 23 de medalii, dintre care 14 de aur.
 

„Mă bucur enorm că am șansa de a conduce Federația Română de Canotaj încă 4 ani. În special că anul acesta este unul extrem de important. Urmează Jocurile Olimpice de la Tokyo și numeroase competiții internaționale de unde sunt sigură că sportivii noștri se vor întoarce triumfători. Le mulțumesc pentru acest vot de încredere tuturor structurilor și membrilor afiliați Federației Române de Canotaj și le urez mult succes și de acum înainte antrenorilor, staff-ului tehnic și sportivilor. Țin să le mulțumesc în mod special și tuturor partenerilor și sponsorilor Federației”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

 
“În ultimii ani, mi-am dorit să se pună accent nu doar pe Lotul de Seniori, ci și pe Loturile de Juniori și Tineret. Acest lucru s-a întâmplat, iar rezultatele extraordinare nu au întârziat să apară. Avem canotori extrem de valoroși în toate loturile și numărul impresionant de medalii obținute de ei în ultimii ani demonstrează acest lucru. De asemenea, dăm o foarte mare importanță bazelor de pregătire din țară, adevărate pepiniere de sportivi cu potențial de a deveni campionii de mâine. Sunt convinsă că, și de acum înainte, Federația Română de Canotaj va continua să facă performanță și să le ofere românilor numeroase motive de mândrie”, adaugă Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj
 
La Adunarea Generală au fost prezenți și Ministrul Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novak, precum și Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii