Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:36 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Constanța, canotorii români au propria suprafață de plajă pentru practicarea canotajului pe mare (GALERIE FOTO)

ro

01 Jul, 2022 16:52 1401 Marime text
  • Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, a fost gazda evenimentului la care au luat parte atât sportivi din loturile de canotaj ale României, cât și oficiali locali care susțin demersurile Federației în ceea ce privește canotajul pe mare.

Plaja Reyna din Constanța a găzduit, astăzi, a doua ediție a evenimentului „Împreună facem valuri”, în cadrul căruia a fost anunțat oficial parteneriatul dintre Federația Română de Canotaj și Administrația Națională Apele Române în ce privește canotajul pe mare, lansat anul trecut în mod oficial ca disciplină sportivă în România.

Începând cu acest sezon, sportivii au la dispoziție propria suprafață de plajă, de aproximativ 300 de metri pătrați, în municipiul Constanța, în vederea desfășurării activităților de canotaj pe mare. Acest lucru a fost posibil cu sprijinul Ministerului Mediului, Administrației Naționale a Apelor Române și ABA Dobrogea Litoral.

De asemenea, evenimentul a marcat deschiderea sezonului estival și prezentarea suprafeței de plajă care i-a fost asigurată Federației Române de Canotaj pentru desfășurarea activității de canotaj pe mare (coastal rowing).

Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, a fost gazda evenimentului la care au luat parte atât sportivi din loturile de canotaj ale României, cât și oficiali locali care susțin demersurile Federației în ceea ce privește canotajul pe mare.

Este vorba despre Hristu Uzun, director ABA Dobrogea-Litoral, Cosmin Laurențiu Dumitrache, director general Autoritatea Navală Română, Florina Cristache, director executive al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, Aurelian Arghir, director Club Sportiv Farul Constanța și Andrei Szemerjai, director LPS „Nicolae Rotaru” Constanța.

Astăzi a avut loc și o demonstrație de canotaj pe mare din partea sportivilor.

„Mă bucur să anunț oficial semnarea unui protocol de colaborare între Federația Română de Canotaj și Administrația Națională Apele Române, prin care Federației i s-a asigurat o suprafață de plajă de aproximativ 300 m2, în municipiul Constanța, în vederea desfășurării activităților de canotaj pe mare. Protocolul vine în sprijinul susținerii canotajului pe mare, disciplină pe care am lansat-o în România în vara anului trecut și în care ne dorim să arătăm că se poate face performanță.

În 2020, spre exemplu, România a obținut o medalie de bronz la 2020 European Coastal Challenge prin echipajul de 4x+M, compus din Agafiței Vasile, Carpea Cosmin, Mihălescu Costel, Cojocaru Cristian și cârmaci Ștefan Florin. Așa că viitorul canotajului pe mare se arată a fi unul frumos, cu medalii strălucitoare pe care sportivii români le pot obține. Mai ales acum, când cu sprijinul autorităților avem un loc dedicat în care ei să se antreneze.

Le mulțumesc tuturor celor prezenți astăzi la eveniment pentru susținere. Plajei Reyna din Constanța pentru găzduire și Federației Române de Yachting alături de care am organizat evenimentul.


 
Mulțumim oficialităților din Constanța, Administrației Naționale Apele Române și Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral pentru susținere, precum și tuturor partenerilor Federației Române de Canotaj pentru că ne sunt întotdeauna alături!”, a declarat Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, potrivit unui comunicat de presă.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii