Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:49 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor Comunicat de presă trimitere în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de violență în familie

ro

01 Sep, 2023 10:41 578 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
 
       Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor este abilitat să aducă la cunoștința publicului următoarele:
Procurorii din cadrul al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a inculpatei C.E.E., în vârstă de 34 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de violență în familie, faptă prevăzută  de art. 199 alin.1 C.pen. rap. la art.188 alin. 1 din Cod penal.
         În fapt, în data de 10 august 2023, în jurul orelor 13:10, în timp ce se afla la domiciliul situat în com. Ineu, sat Ineu, pe fondul unui conflict spontan cu părinții săi,  i-a aplicat tatălui sau C.I.G., două lovituri cu un cuțit având lama de 14 cm lungime și o lățime de 2,5 cm., în zona toracelui-hemitorace stâng,  cu consecința   secționării  aortei descendente, provocându-i leziuni ce au condus la decesul acestuia după o scurtă perioadă de timp datorită hemoragiei interne.
Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Bihor cu propunerea de a se menţine măsura arestului preventiv dispus în cauză.
La efectuarea cercetărilor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor – Serviciul de Investigaţii Criminale.
Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform prevederilor Codului de procedură penală, o etapă a procesului penal ce constă în finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă în vederea judecării cauzei,  situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE AL
PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BIHOR
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii