Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor Comunicat de presă trimitere în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală

ro

01 Sep, 2023 10:43 516 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
 
 
       Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor este abilitat să aducă la cunoștința publicului următoarele:
Procurorii din cadrul al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatei I.L., în vârstă de 47 de ani, pentru săvârşirea în calitate de autor a infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată (405 acte materiale), faptă prevăzută de art. 9 alin. 1 lit. „c” din Legea 241/2005, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal.
În fapt, s-a reţinut că inculpata I.L., în calitate de reprezentant al SC A.. SRL - societate beneficiară - organizatoare/coordonatoare, în perioada mai 2013 – mai 2016, a creat un circuit comercial și financiar fictiv, în domeniul achiziționării de mărfuri de la societăți furnizoare, în scopul acumulării obligațiilor fiscale în sarcina societății furnizoare, prin transferarea responsabilității achitării TVA-ului de la societatea beneficiară reală (organizatoare/coordonatoare) la societățile de „sacrificiu/bidon”, sens în care, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, a înregistrat în evidențele contabile ale societății un număr de 405 facturi de achiziție fictive, având o valoare totală de 1.992.959 lei, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului general consolidat al statului, în cuantum de 375.905 lei, reprezentând TVA dedus nelegal.
Prin ordonanța de luare a măsurilor asiguratorii din data de 16 ianuarie 2023 s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului pe bunurile mobile și imobile, precum și poprirea sumelor de bani deținute de inculpata I. L. până la concurenţa valorii  probabile a pagubei de 375.905 lei, reprezentând TVA, fiind identificate bunuri imobile care acoperă valoarea prejudiciului.
Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Bihor.
Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform prevederilor Codului de procedură penală, o etapă a procesului penal ce constă în finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă în vederea judecării cauzei,  situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE AL
PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BIHOR
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii