Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul israelian al turismului în vizită oficială în România

ro

07 Apr, 2011 23:30 914 Marime text

În perioada 6-8 aprilie 2011, ministrul israelian al turismului, E.S. Stas Misejnikov, efectuează o vizită oficială în România, la invitaţia ministrului dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea.

Cu această ocazie, astăzi, 7 aprilie a.c., cei doi oficiali au avut o întâlnire pentru a discuta despre identificarea de noi modalităţi de colaborare în domeniul turismului între cele două state.

Astfel, au fost discutate o serie de aspecte privind promovarea României pe piaţa turismului din Israel, respectiv promovarea Israelului ca destinaţie turistică pentru turiştii români, precum şi oportunităţile de investiţii în lucrări de infrastructură turistică sau în industria ospitalităţii din România şi Statul Israel.

"Numărul de turişti israelieni sosiţi în România în 2010 a fost de 80.000, în creştere cu 33% faţă de anul anterior, ceea ce plasează Isaelul pe locul 16 în clasamentul ţărilor sursă pentru turiştii care au vizitat România. Suntem convinşi că potenţialul este mult mai mare şi Israelul poate ocupa cât de curând un loc în top 10", a declarat ministrul Elena Udrea.

Cu această ocazie, s-a luat decizia înfiinţării unui grup de lucru tehnic comun, care să propună activităţi concrete de punere în practică a deciziilor luate la nivel de miniştri de turism în relaţia de cooperare România-Israel.

"Cei aproximativ 400.000 de cetăţeni israelieni născuţi în România şi stabiliţi în Israel, precum şi copiii lor, sunt toţi potenţiali turişti care să vină în România. Pe lângă aceştia, mai sunt turiştii interesaţi de atracţii diferite de ceea ce pot găsi în Israel. Aveţi un potenţial extraordinar, trebuie doar să vă promovaţi", a afirmat ministrul Stas Misejnikov.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii