Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:54 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizită de evaluare pentru implementarea Documentului de la Viena

ro

28 Mar, 2017 17:41 664 Marime text
În perioada 27 – 29 aprilie, o echipă de verificare din Federația Rusă se află în România pentru a efectua o vizită de evaluare la Divizia 2 Infanterie Buzău, în conformitate cu prevederile Documentului de la Viena 2011 privind unele măsuri de creştere a încrederii şi securităţii în spaţiul OSCE.

Vizita se încadrează în categoria activităților de rutină prevăzute de Documentul de la Viena, prin care fiecare Stat Participant la OSCE și-a asumat acceptarea a cel puțin patru activități de verificare pe parcursul unui an, o vizită de evaluare și trei inspecții în zonă specificată.

Conform uzanțelor tratatului internațional menționat, echipa din Federația Rusă este însoțită, pe timpul vizitei, de o echipă specializată reprezentând partea română,  condusă de Direcția Controlul Armamentelor și Verificare din Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (structură aflată în coordonarea Ministerului Afacerilor Interne) în compunerea căreia intră și personal din cadrul Ministerul Apărării Naționale, în baza unui cadru de cooperare interinstituțională.

Vizitele de evaluare efectuate de delegațiile țărilor OSCE pe teritoriul celorlalte țări membre ale organizației contribuie, în cadrul unui pachet mai larg de măsuri asumate în cadrul OSCE, la promovarea deschiderii şi transparenţei în activităţile militare.
Ministerul Apărării Naționale promovează în mod constant o politică de deschidere și predictibilitate în ceea ce privește activitățile militare, contribuind astfel la respectarea obligațiilor asumate de România, în calitate de membru OSCE, în sfera transparenței militare. Ultima vizită de evaluare de acest tip s-a desfășurat în  țara noastră în anul 2016, tot la solicitarea Federației Ruse.

Ti-a placut articolul?

Comentarii