Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful SMG la Reuniunea Comitetului Militar al NATO

ro

21 Jan, 2016 13:00 991 Marime text

Şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, va participa joi, 21 ianuarie, la sediul Alianţei Nord-Atlantice, la cea de-a 174-a sesiune a Comitetului Militar al NATO, desfăşurată în formatul şefilor apărării.
Pe agenda reuniunii de la Bruxelles se vor regăsi aspecte militare de actualitate ale Alianţei: misiunea Resolute Support din Afganistan, viitoarea strategie, postură şi adaptare a NATO, precum şi o întâlnire cu reprezentanţii statelor participante la Dialogul Mediteranean.

La reuniunea în formatul ţărilor participante la misiunea Resolute Support, şefii apărării vor fi informaţi cu privire la rezultatele obţinute de forţele afgane de securitate şi la evoluţia situaţiei de securitate şi vor discuta aspecte referitoare la contribuţiile militare la consolidarea Parteneriatului Durabil NATO-Afganistan.

În cadrul întâlnirii în formatul statelor participante la Dialogul Mediteranean, şefii apărării din statele membre ale NATO vor aborda aspecte legate de situaţia de securitate regională care va genera cadrul pentru discuţii legate de dezvoltarea cooperării între aliaţi şi participanţii la Dialogul Mediteranean.

Ultima parte a sesiunii se va concentra pe discuţiile asupra viitoarei strategii, posturii şi adaptării pe termen lung a Alianţei Nord-Atlantice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii