Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:03 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Franței la București

ro

07 Nov, 2023 15:47 602 Marime text
Nr. 429
7 noiembrie 2023
 
 
Ministrul Angel Tîlvăr: „Franţa este unul dintre cei mai importanţi parteneri strategici ai României şi un contributor-cheie la securitatea țării și regiunii noastre.”
 
Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Franței la București
 
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a primit marţi, 7 noiembrie, vizita de prezentare a noului ambasador al Republicii Franceze în România, Nicolas Warnery.
În cadrul întrevederii, ministrul Angel Tîlvăr a transmis că „Franţa este unul dintre cei mai importanţi parteneri strategici ai României şi un contributor-cheie la securitatea țării și regiunii noastre. Relația de cooperare a țărilor noastre în domeniul apărării s-a dezvoltat substanțial şi datorită angajamentului și implicării Franței în procesul de consolidare a securității flancului estic al NATO, în calitate de națiune coordonatoare a Grupului de Luptă pentru apărare colectivă de pe teritoriul României”.
În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au accentuat importanța strategică a Mării Negre pentru securitatea europeană și rolul esențial al Grupului de Luptă pentru apărare colectivă din România în consolidarea credibilității și eficienței posturii colective din regiunea Mării Negre. Totodată, ambele părți au exprimat susținere fermă pentru Ucraina și Republica Moldova.
Pe dimensiunea UE, a fost evidențiat nivelul foarte bun al cooperării și coordonării, inclusiv în cadrul inițiativelor europene de dezvoltare de capabilități. De asemenea, au fost abordate și angajamentele pe palierul misiunilor și operațiilor derulate sub egida Politicii de Apărare şi Securitate Comună, ministrul apărării evidențiind contribuția semnificativă a României în cadrul operației EUFOR Althea din Bosnia și Herțegovina, precum şi participarea consistentă în cadrul eforturilor operaţionale de pe continentul african, având în vedere importanţa asigurării unui mediu stabil şi în Sud.
Întâlnirea a prilejuit și o trecere în revistă a stadiului relațiilor bilaterale, respectiv, intensificarea contactelor politico-militare şi a cooperării practice în cadrul programului de pregătire și exerciții, precum și cooperarea în cadrul NATO și UE.
Ministrul Tîlvăr a amintit, de asemenea, discuțiile aplicate şi de substanță avute în luna iunie, la Paris, cu omologul francez, Sébastien Lecornu.
 
 
 
Biroul de Presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii