Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Intervenții în sprijinul comunităților

ro

13 Mar, 2023 15:05 577 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 27 din 13 martie 2023
 
În perioada 10 – 12 martie, pompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 108 misiuni, dintre care 30 au fost intervenții în situații de urgență, 74 urgențe medicale și 4 activități de îndrumare și control.
Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 9 incendii, dintre care 6 au fost incendii de vegetație uscată, precum și în alte 5 intervenții în sprijinul comunităților, care au presupus deblocarea unor persoane din locuințe, asigurarea măsurilor specifice în cazul prăbușirii unui copac pe carosabil și asistența unei persoane nedeplasabile.
În acest interval, 79 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 12 accidente rutiere, în care au fost implicate 9 autoturisme, o autoutilitară și un ATV și cei 17 ocupanți. În urma acestor evenimente, 6 persoane au fost transportate la spital.
În săptămâna 06 – 10 martie 2023, Inspecţia de Prevenire a desfășurat 5 activități de informare, acţiuni de control și de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unități de cultură și centre comerciale.
Pe timpul desfășurării acestor acțiuni au fost depistate 6 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, din care 2 au fost soluționate pe timpul activităților. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 6 avertismente.
În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situații pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerințelor de securitate.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 3 misiuni de recunoaştere în teren, la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
***
Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Informați-vă asupra măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de risc, prin accesarea platformei naționale de pregătire: https://fiipregatit.ro
De asemenea, puteți descărca noua aplicație DSU. Fii informat și fii pregătit oriunde, oricând!
Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar și Android și poate fi descărcată gratuit, accesând unul din următoarele link-uri:
App Store ( https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906);
Google Play ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu ).
 
***
Unitățile operațive rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a raspunsului in cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.                                                                                                             
 
  Compartimentul Informare și Relații Publice
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii