Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași 2 misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale

ro

27 Mar, 2024 10:47 310 Marime text
BULETIN INFORMATIV NR. 47
102 evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore
 
În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași au gestionat 102 evenimente, dintre care amintim:
  • 2 intervenții pentru stingerea incendiilor:
  • 1 incendiu izbucnit la vegetația uscată, în municipiul Iași, strada Iancu Flondor, fără victime. În urma incendiului au ars aproximativ 100 de mp de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul.
  • 1 incendiu produs la un autoturism și deșeuri vegetale în localitatea Dancu, comuna Holboca, fără victime. În urma incendiului au ars autoturismul în totalitate și 3 tone de deșeuri vegetale. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al unui cablu electric defect.
  • 2 misiuni de asanare a muniției rămase neexplodate sau nedezactivate din cel de-Al Doilea Război Mondial, în localitatea Cârlig și municipiul Iași. De la fața locului au fost ridicate și transportate în condiții de siguranță, în vederea distrugerii, 31 proiectile explozive, 1 proiectil perforant și un cartuș.
  • 36 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 2 misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale.
  • 2 intervenții de asigurare măsuri specifice în municipiul Iași pentru o persoană și în orașul Hârlău la o casă care s-a prăbușit.
  • 1 exercițiu și activitate de informare preventivă cu forțe și mijloace de intervenție în teren la un obiectiv din zona de competență, în vederea asigurării și desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
  • 1 misiune de recunoaștere și informare preventivă cu forțe și mijloace de intervenție în teren la un obiectiv din zona de competență, în vederea asigurării și desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
  • 34 de acțiuni pentru monitorizarea transporturilor periculoase.
  • 20 situații pentru monitorizarea unor situații de urgență.
  • 2 activități de control și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 2 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
  • App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
  • Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii