Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:22 04 12 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Bilanțul misiunilor din ultimele 72 de ore

ro

02 Oct, 2023 15:40 410 Marime text
Bilanțul misiunilor din ultimele 72 de ore
În ultimele trei zile (29.09-01.10.2023), pompierii salvatori harghiteni au gestionat cu promptitudine peste 30 de misiuni, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență (25 de solicitări).
Echipajele de stingere au intervenit la 2 incendii, precum și în alte 4 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi 2 misiuni pentru deblocarea unor persoane, în localitățile Odorheiu Secuiesc și Bălan, 1 misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma unui accident rutier produs pe DJ 132, comuna Ocland, Satu Nou, precum și misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma unui accident rutier produs pe DJ 132, comuna Ocland, Satu Nou, precum și 1 misiune de asigurare/supraveghere zonă, ca urmare a unui incendiu produs la cablurile de înaltă tensiune de pe un stâlp de electricitate stradal, în municipiul Toplița, problema fiind remediată, în scurt timp, de către echipajul furnizorului de energie electrică.
Vineri, în jurul prânzului, echipajele Detașamentului de Pompieri Gheorgheni au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit, din cauza coșului de fum necurățat de funingine, la o locuință situată pe strada Ady Endre, în municipiul Gheorgheni. Datorită sesizării în timp util și a operativității echipajelor de pompieri mobilizate, incendiul nu s-a soldat cu daune materiale majore, arzând doar un metru pătrat din planșeul din lemn al centralei termice și funinginea depusă în interiorul coșului de fum.
Vineri seara, aproape 50 de pompieri militari și civili din cadrul Detașamentelor Gheorgheni, Miercurea Ciuc, SVSU Borsec și Tulgheș, au intervenit, timp de peste 7 ore, pentru stingerea unui incendiu violent produs la o clădire, din stațiunea Borsec. La sosirea echipajelor de intervenție, ardea generalizat acoperișul, mansarda și etajul 2, pe o suprafață de aproximativ 400 mp, incendiul propagându-se și la o anexă învecinată, pe circa 15 mp. S-a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, cu cinci autospeciale de stingere și o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Cauza probabilă a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric. S-au salvat și protejat, în urma intervenției, bunuri materiale în valoare de 200.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 100.000 lei.
Totodată, în perioada de referință, au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența animalelor sălbatice (urs), în localitatea Brădești.
În continuare, echipajele de intervenție rămân la datorie și sunt pregătite să gestioneze cu eficiență situațiile de urgență înregistrate în dinamica operativă.
Informații despre pregătirea în situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro și aplicația mobilă DSU, disponibilă gratuit pe App Store și Google Play.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii