Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul evenimentului

ro

18 Dec, 2023 11:48 384 Marime text
                                                                                             Nr.55 din 18 decembrie 2023
 
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor,  acordarea de prim ajutor, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și intervenția în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele 61 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore.
La nivel județean, 50 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de salvatorii ialomițeni, amintim:
 
  • În data de 15 decembrie 2023, în jurul orei 08:00, trei echipaje de la Stația de pompieri Fetești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, au fost solicitate să intervină la un accident rutier, produs în comuna Reviga, sat Crunți, în care a fost implicat un autoturism. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă conștientă și cooperantă. După acordarea primului ajutor medical, victima nu a necesitat transportul la spital.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul evenimentului.
       
  • Tot în data de 15 decembrie, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier, în care a fost implicat un autoturism, în municipiul Urziceni. În urma accidentului a rezultat o victimă, care, după acordarea primului ajutor medical a refuzat transportul la spital.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
 
  • În perioada menționată, două echipaje de la Detașamentul de pompieri Urziceni au intervenit pentru stingerea unui incendiu, produs la un adăpost de animale, în municipiul Urziceni. La locul solicitării au fost alocate două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Au ars 20 de baloți de lucernă și acoperișul pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise.
 
  • De asemenea, în data de 17 decembrie, în jurul orei 00:20, două echipaje de salvatori de la Detașamentul de pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier, produs în municipiul Slobozia, în care au fost implicate două autoturisme și patru persoane. După acordarea primului ajutor medical, două victime au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.
 
  • Salvatorii de la Detașamentul de pompierii Slobozia au intervenit, în data de 17 decembrie, pentru lichidarea unui incendiu, produs la o anexă, în comuna Andrășești. Au ars articole textile, obiecte de mobilier și acoperișul pe o suprafață de aproximativ20 de metri pătrați.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jar sau scântei.
     Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomița recomandă cetăţenilor adoptarea următoarelor măsuri preventive:
  • se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate;
  • depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi de 50 de cm la sobele din cărămidă sau teracotă;
  • în faţa uşiţei de alimentare a sobei pardoseala combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică având dimensiunile de minim 70X50 cm;
  • cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu şi numai după ce se sting complet resturile de jar;
  •  Tot în data de 17 decembrie, două echipaje operative de la Detașamentul de pompieri Urziceni au intervenit pentru lichidarea unui incendiu, produs la un autotren. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.
Au ars instalația electrică și prelata pe o suprafață de aproximativ patru metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind cablu, conductor electric defect sau neizolat corespunzător.
 
  • Două echipaje de intervenție de la Stația de pompieri Țăndărei au intervenit la un accident rutier, produs pe DN2A, în Țăndărei, în care au fost implicate trei autoturisme și o cabalină. În accidentul rutier au fost implicate 6 persoane care au fost monitorizate de echipajele medicale la locul evenimentului, ulterior două victime fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. În sprijinul salvatorilor au intervenit și două ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.
 
  • Detașamentul de pompieri Urziceni a fost solicitat să intervină pentru lichidarea unui incendiu, produs la o locuință, în comuna Sfântu Gheorghe, sat Malu. La locul solicitării s-au alocat de urgență două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.
A ars funinginea din interiorul coșului de fum. Din fericire nu s-au înregistrat victime, iar incendiul a fost lichidat în limitele găsite.
 
Din cauza numărului mare de incendii care se manifestă în perioada sezonului rece la locuinţe şi gospodării, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomița recomandă cetăţenilor adoptarea următoarelor măsuri preventive la exploatarea coşurilor şi burlanelor pentru evacuarea fumului:
• verificarea,  curăţarea  şi  repararea, dacă  este  cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată;
• coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele  combustibile  ale  pereţilor, planşeelor  şi acoperişurilor;
• în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;
• în poduri şi mansarde este interzisă amenajarea de afumători.
       În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
       Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
                                    
                                               Compartimentul Informare și Relații Publice  
                                               
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii