Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Comunicat de presă - 18.06.2021

ro

18 Jun, 2021 10:47 696 Marime text
Nr.23 din 18 iunie 2021    
 
                 
 
                            
              
COMUNICAT DE PRESĂ
 
<<CE VĂ RECOMANDĂ POMPIERII PENTRU MINIVACANȚA DE RUSALII>>
 
 Premergător şi pe timpul Sărbătorii Rusaliilor, efectivele inspectoratului desfăşoară o serie de activităţi menite să asigure, pe lângă protecţia şi siguranţa cetăţenilor, evitarea producerii unor evenimente ce ar putea prejudicia viaţa şi bunurile comunităţii.
La nivelul județului, zilnic, pompierii ialomițeni cu mijloacele tehnice din dotare, sunt pregătiți să intervină pentru acordarea ajutorului medical de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții. Acțiunile de recunoaștere la toate categoriile de obiective au o continuitate pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularitățile fiecărei clădiri și prelucrarea personalului angajat asupra asigurării intervenției imediate în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere.
Având în vedere că, în minivacanța de Rusalii, mulți dintre cetățeni vor alege să-și petreacă timpul liber cu precădere în zonele turistice, parcuri de agrement, ştranduri, iar ca petrecerea să nu fie tulburată de evenimente deosebite, cu urmări grave asupra populaţiei sau mediului înconjurător, pompierii militari vă recomandă respectarea cu stricteţe a regulilor de apărare împotriva incendiilor şi înecului.
 
 
Măsuri de prevenire a incendiilor:

• se interzice aprinderea focurilor în pădure sau la o distanţă mai mică de 100 m de liziera pădurii şi lăsarea nesupravegheată a acestora;
• focul poate fi aprins doar în spaţii special amenajate şi indicate prin panouri avertizoare, iar la plecare trebuie stins;
• copiii nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi în apropierea focului;
• este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate sau aruncarea la întâmplare a ţigărilor şi chibriturilor aprinse;
• instalarea corturilor, autoturismelor şi suprafeţelor de picnic este interzisă în afara locurilor de campare;
• în spaţiile de cazare nu se vor utiliza aparate electrice defecte sau neomologate, iar lăsarea lor nesupravegheată, este interzisă;
• la cazare, turiştii sunt obligaţi să se informeze despre modul de comportare şi evacuare în caz de incendiu;
• fumatul trebuie evitat în locurile în care acesta nu este permis sau în locurile care nu sunt amenajate corespunzător, cu scrumiere amplasate la distanţe de siguranţă faţă de materialele combustibile.

Măsuri de prevenire a înecului:
• abţine-te de la consumul de alcool când doreşti să înoţi, sau să faci canotaj;
• mergi însoţit pentru orice activitate în apă;
• retrage-te la timp înapoi pe mal când ai primele semne de oboseală în apă;
• verifică întotdeauna caracteristicile locului unde înoţi;
• verifică dacă mijloacele de salvare (colac, frânghie sau prăjină lungă) sunt la îndemână;
• nu înota singur pe distanţe mari;
• dacă ai ocazia, urmează cursuri de respiraţie, de salvare şi reguli de siguranţă în apă. În toiul distracţiei pot să apară situaţii delicate în care tu „ eroule” trebuie să ştii cum acţionezi.

Urgenţele medicale vor fi asigurate prin intermediul echipajelor de pompieri SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat. Echipajele de intervenţie vor asigura misiunile specifice, în sistem integrat, alături de reprezentanţii celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi cu cei din cadrul autorităţilor şi instituţiilor implicate în managementul tipurilor de risc.
Nu uitaţi! Printr-un comportament preventiv, ne putem salva viaţa şi bunurile.
 
 

Compartimentul Informare și Relații Publice
                                                                                     
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii