Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita 15 intervenții în ultimele 48 de ore

ro

14 Jun, 2023 10:43 400 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
15 intervenții în ultimele 48 de ore
            În ultimele două zile, 12 și 13 iunie a.c., 12 misiuni au fost gestionate de echipajele SMURD, 12 persoane aflate în dificultate fiind asistate medical.
            Concomitent cu misiunile de acordare a asistenței medicale de urgență, echipajele de intervenție au acționat, cu promptitudine pentru localizarea și stingerea unui incendiu și au gestionat 2 misiuni pentru protecția comunităților: o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma producerii unui accident rutier, pe raza localității Lăzarea și 1 misiune de deblocare ușă apartament, în municipiul Miercurea Ciuc.
            În după-amiaza zilei de marți, 13 iunie, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, autoscara mecanică și o ambulanșă SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la balconul unui apartament dintr-un bloc de locuințe, situat pe strada Pictor Nagy István, din municipiul Miercurea Ciuc. La sosirea echipajelor de intervenţie, ardea violent balconul apartamentului situat la etajul 2, pe o suprafață de aproximativ 6 mp, cu pericol de propagare la etajele superioare. Ca urmare a producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deterioarată (scurtcircuit electric), au ars 2 fotolii, tâmplăria balconului, articole de îmbrăcăminte, un covor și mobilierul aflat pe balcon, fumul afectând pereții și ferestrele aprtamentului. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat bunuri materiale, în valoare de aproximativ 200.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 5.000 lei.
            Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:
- verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat;
- nu folosiţi instalații electrice improvizate. Fie că este vorba de reparația unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranțe, improvizațiile pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolație poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent;
- nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;
- nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher. Firele introduce direct în priză, pe lângă pericolul electrocutării, nu asigură un contact bun și provoacă încălzirea excesivă a conductorilor electrici;
- nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu;
- fiți atenți la prize și prelungitoare pentru a nu le supraîncărca!
- nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor, concomitent; 
- asigurați-vă de faptul că fiecare consumator mare este alimentat de la o priză dedicată. În caz contrar, conductorii se pot încălzi cu precădere în zona contactelor priză-ștecher și pot topi izolația producându-se astfel scurtcircuitul electric.
            Tot în această periodă, au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urși), în municipiul Toplița.
            Salvatorii harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
             Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
 
                                                                               COMPARTIMENTUL INFORMARE  
                                                                                           ȘI RELAŢII PUBLICE
                     
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii