Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita 12 persoane asistate medical în ultimele 48 de ore

ro

16 Feb, 2024 10:12 419 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
 
12 persoane asistate medical în ultimele 48 de ore
În ultimele două zile, 14-15 februarie a.c., pompierii militari harghiteni au gestionat 13 intervenții; dintre acestea, 12 au constat în asistență medicală de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 12 persoane aflate în dificultate, iar echipajele operative au acționat cu promptitudine pentru stingerea unui incendiu.
Joi, 15.02.2024, în jurul orei 19:15, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs, din cauza unui coș de fum necurățat de funingine, la un bloc de locuințe de pe strada Mihail Kogălniceanu, din municipiul Toplița. La sosirea salvatorilor la locul evenimentului, incendiul se manifesta în interiorul coșului de fum, fără pericol de propagare la acoperișul imobilului. Nu s-au înregistrat daune materiale, arzând doar funinginea depusă în interiorul coșului de fum.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “OLTUL” al judeţului Harghita reaminteşte cetățenilor faptul că burlanele şi coşurile de fum reprezintă una din cauzele frecvente de incendiu în lunile reci ale anului.
Pentru a preveni producerea unor eventuale incendii la coșurile de evacuare a fumului în această perioadă cu temperaturi scăzute pompierii harghiteni vă recomandă următoarele măsuri de prevenire:
  • verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea);
În cazul producerii unui incendiu, este obligatoriu să anunțați evenimentul în cel mai scurt timp posibil, la numărul de urgențe 112.
Descoperiți cum să reacționați în situații de urgență și asigurați-vă că sunteți pregătiți să gestionați orice circumstanță neprevăzută! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro.
De asemenea, descărcați gratuit aplicația pentru mobil DSU din App Store sau Google Play pentru a accesa informații extrem de utile și a vă menține mereu pregătit.
                                               
                                           
COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE          
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii