Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:55 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita - Buletin informativ 21.07.2021

ro

21 Jul, 2021 13:16 790 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
Bilanțul ultimelor 48 de ore

 
În ultimele două zile, pompierii militari harghiteni au gestionat 15 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 12 persoane aflate în dificultate, dintre care una în urma producerii unui accident rutier, aseară, pe DN 12A.
Din nefericire, în doar două zile, în urma situațiilor de urgență produse, 2 persoane și-au pierdut viața și un copil, de 13 ani, a suferit arsuri în urma unei explozii de butelie, urmată de incendiu, la o casă din Livezi-Ciuc și o altă persoană a fost găsită înecată.

În cursul zilei de ieri, un bărbat de 76 de ani a fost găsit decedat în albia râului Mureș din Toplița, blocat între aluviuni și crengi de copaci, fiind probabil surprins de debitul crescut al apei în timp ce încerca să curețe albia pârâului Călimănel. Un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 3 Toplița a intervenit, timp de aproape 4 ore, pentru căutarea persoanei dispărute în pârâul Călimănel, până la vărsarea în râul Mureș, fiind găsită la o distanță de circa 6 km în aval față de locul inițial, de unde au început căutările.  
Totodată, în perioada de referință, au fost transmise 6 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 2 mesaje privind producerea fenomenelor hidrometeorologice periculoase și 4 mesaje  pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența urșilor, în comuna Joseni, sat Borzont, Băile Tușnad, Izvoru Mureșului și municipiul Toplița.                                                                                                        
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii