Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:31 27 09 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Comunicat de presă - 30.12.2021

ro

30 Dec, 2021 11:01 602 Marime text
                                                        Nr. 116682 din 30 Decembrie 2021
 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
POLIȚIȘTII IALOMIȚENI CONTINUĂ ACTIVITĂȚILE DE VERIFICARE ÎN CONTEXT COVID
 
10 persoane care au încălcat măsura carantinării la domiciliu au fost depistate și sancționate de polițiști și 6 amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Este bilanțul activităților desfășurate în ultimile 24 de ore pe raza județului Ialomița, de verificare a modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic actual.
 
Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat și au avut drept obiective prevenirea și informarea cetățenilor cu privire la  pericolului la care se expun în cazul nerespectării măsurilor legale în vigoare.
 
Acestea au vizat, în special, zonele aglomerate, agenții economici cât și mijloacele de transport în comun. De asemenea, forțele de ordine au fost prezente în zonele unde se pot forma aglomerări de persoane și au efectuat verificări, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, la 13 societăți comerciale și în 25 de mijloace de transport persoane.
 
Totodată, polițiștii au legitimat în cadrul acțiunilor peste 965 de persoane și au verificat la domiciliu 776 de persoane aflate în izolare/carantină.
Dintre acestea, 10 persoane nu au fost găsite la adresa de carantinare declarată Direcției de Sănătate Publică, fiind sancționatăe contravențional cu amenzi în valoare de 9.000 de lei.
Alte 6 sancțiuni au fost aplicate persoanelor care au încălcat măsurile de protecție individuală, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de Covid 19, în valoare de 3.000 de lei.
În continuare polițiștii ialomițeni sunt la datorie, zilnic fiind organizate noi acțiuni pentru siguranța cetățenilor.
 
Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii