Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:48 30 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Comunicat de presă - 19.10.2021

ro

19 Oct, 2021 15:34 562 Marime text
Nr. 110544 din 13 Octombrie 2021
 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
POLIȚIȘTII IALOMIȚENI CONTINUĂ ACTIVITĂȚILE DE VERIFICARE ÎN CONTEXT COVID
 
5 persoane care au încălcat măsura carantinării la domiciliu au fost depistate și sancționate de polițiști și 51 de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și interdicțiilor privind libera circulație. Este bilanțul activităților desfășurate pe raza județului Ialomița, de verificare a modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic actual.
 
Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat și au avut drept obiective prevenirea și informarea cetățenilor cu privire la  pericolului la care se expun în cazul nerespectării măsurilor legale în vigoare.
 
Acestea au vizat, în special, zonele aglomerate, agenții economici cât și mijloacele de transport în comun. De asemenea, forțele de ordine au fost prezente în zonele unde se pot forma aglomerări de persoane și au efectuat verificări, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, la 212 locații de interes și în 20 de mijloace de transport persoane.
 
Totodată, polițiștii au legitimat în cadrul acțiunilor peste 2000 de persoane și au verificat la domiciliu 1650 de persoane aflate în izolare/carantină.
Dintre acestea, 5 persoane nu au fost găsite la adresa de izolare declarată Direcției de Sănătate Publică, fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 5000 de lei.
Alte 43 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care au încălcat măsurile de protecție individuală, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de Covid 19, și 8 amenzi pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circiulație.
În continuare polițiștii ialomițeni sunt la datorie, zilnic fiind organizate noi acțiuni pentru siguranța cetățenilor.
 
Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii