Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:09 20 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Comunicat de presă - 07.07.2022

ro

07 Jul, 2022 15:51 336 Marime text
Nr. 54.272 din 07 Iulie 2022
 
 
RECOMANDĂRI PRIVIND CONDUITA DE PREVENȚIE
 PE TIMPUL FESTIVALULUI FREELAND
 
La nivelul Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița s-au luat măsuri suplimentare pentru ca prima ediție a Festivalului Freeland, organizat la Slobozia, să se desfășoare în bune condiții, fără incidente.
 
Astfel, în zilele de 8, 9 și 10 iulie, polițiștii ialomițeni vor fi la datorie, acționând în sistem integrat, principalele obiective fiind asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării manifestărilor circumscrise acestui eveniment, precum și prevenirea victimizării prin furturi din buzunare, din auto, tâlhării, dar și consum de substanțe psihoactive.
 
În cele 3 zile ale Festivalului Freeland, polițiști de la ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, investigații economice, criminalistică, prevenire, siguranță școlară, vor fi în teren.
 
Printre măsurile aplicate la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița enumerăm:
 
- intensificarea acţiunilor de patrulare în zona Pădurii Peri, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor din buzunare, precum și din auto;
 
- depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care prin comportament sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică;
 
- restricţionarea şi, după caz, devierea traficului rutier pe traseele şi zonele de desfăşurare a manifestărilor artistice;
 
- identificarea, verificarea şi monitorizarea persoanelor cunoscute cu un comportament violent, deviant, a deţinătorilor de armament care pot reprezenta un factor de risc asupra climatului de ordine şi siguranţă publică;
 
- în ceea ce privește acțiunile derulate pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri, polițiștii ialomițeni vor desfășura activități ce au drept scop conștientizarea tinerilor asupra riscurilor la care se expun în cazul consumului de substanțe psihoactive.
 
Pentru siguranţa dumneavoastră, vă recomandăm:
 
- Parcaţi vehiculele în spaţiile sau parcările special amenajate! În autoturisme nu trebuie lăsate la vedere bunuri de valoare!
 
- Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime, în magazine, în mijloacele de transport în comun;
 
- Este bine să fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele cunoscute întâmplător;
 
- Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice!
 
- Nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la numărul 112, apel gratuit!
 
- Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool! Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi!
 
- Dacă observaţi lipsa copilului, adresați-vă imediat celui mai apropiat polițist pe care îl întâlniți sau sunaţi la numărul de urgenţă 112! Este bine ca cei mici să cunoască numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa de domiciliu, deoarece, la astfel de evenimente, riscul de a se rătăci creşte.
 
Pentru siguranță în trafic, polițiștii rutieri recomandă :
 
- utilizarea mijloacelor de transport în comun în detrimentul autoturismelor personale, în contextul în care derularea festivalului atrage creșterea valorilor de trafic, în special, în municipiul Slobozia, dar și în împrejurimi;
 
- respectarea semnalelor polițiștilor rutieri aflați în trafic pentru dirijarea circulației și respectarea normelor rutiere.
 
Apelăm la sprijinul cetățenilor și le mulțumim acestora pentru înțelegerea acordată cu privire la acest eveniment de o importanță deosebită pentru orașul nostru. Noi suntem la datorie în această perioadă! În caz de nevoie, nu ezitați să ne cereți ajutorul sau să apelaţi 112 – Apelul Unic de Urgenţă!
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii