Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Comunicat de presă - 06.01.2022

ro

06 Jan, 2022 13:12 630 Marime text
Nr. 53064 din 06 Ianuarie 2022
 
 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-CoV-2 PE RAZA JUDEȚULUI IALOMIȚA
 
În ultimele 24 de ore, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Ialomița.
 
Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii ialomițeni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Ialomița, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.
 
Astfel, ieri, 05 ianuarie, polițiștii au verificat 86 de locaţii, 6 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 18 mijloace de transport persoane.
 
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale stipulate în Legea 55/2020 privind  unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în valoare de 7.500 lei.
 
Totodată, polițiștii au verificat 416 persoane cu privire la respectarea măsurilor de carantină/izolare.
 
Pe parcursul desfășurării acțiunilor, polițiștii ialomițeni au procedat la informarea  cetățenilor și operatorilor economici cu privire la noile reglementări pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 
De asemenea, au fost continuate activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și activitățile de relaționare cu organizatorii de evenimente publice/private de pe raza de competență, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii