Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:05 17 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Comunicat de presă - 03.12.2021

ro

03 Dec, 2021 14:40 388 Marime text
                                                        Nr. 110635 din 3 Decembrie 2021
 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
POLIȚIȘTII IALOMIȚENI CONTINUĂ ACTIVITĂȚILE DE VERIFICARE ÎN CONTEXT COVID
 
1 persoană care a încălcat măsura carantinării la domiciliu a fost depistată și sancționată de polițiști și 34 de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Este bilanțul activităților desfășurate în ultimile 24 de ore pe raza județului Ialomița, de verificare a modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic actual.
 
Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat și au avut drept obiective prevenirea și informarea cetățenilor cu privire la  pericolului la care se expun în cazul nerespectării măsurilor legale în vigoare.
 
Acestea au vizat, în special, zonele aglomerate, agenții economici cât și mijloacele de transport în comun. De asemenea, forțele de ordine au fost prezente în zonele unde se pot forma aglomerări de persoane și au efectuat verificări, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, la 82 de locații de interes și în 25 de mijloace de transport persoane.
 
Totodată, polițiștii au legitimat în cadrul acțiunilor peste 781 de persoane și au verificat la domiciliu 390 de persoane aflate în izolare/carantină.
Dintre acestea, 1 persoană nu au fost găsită la adresa de izolare declarată Direcției de Sănătate Publică, fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei.
Alte 34 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care au încălcat măsurile de protecție individuală, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de Covid 19, în valoare de 5.250 de lei.
În continuare polițiștii ialomițeni sunt la datorie, zilnic fiind organizate noi acțiuni pentru siguranța cetățenilor.
 
Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii