Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară și Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității

ro

13 Mar, 2024 15:33 433 Marime text
Nr. 81 din 13 martie 2024
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din perioada 12 martie 2024
 
 
 
Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară și Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității
 
În ziua de 12 martie a.c., ofițeri din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfăşurat activităţi preventive cu elevii Școlii Gimnaziale Dedulești și ai Școlii Gimnaziale nr. 6 Râmnicu Sărat.
Activităţile s-au desfășurat sub egida campaniei educaționale „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, având ca scop prevenirea bullyingului, prevenirea infracțiunilor comise cu violență, respectiv privind cunoașterea legislației referitoare la răspunderea penală a minorilor.
Activităţile au urmărit creșterea gradului de informare pe linia prevenirii infracțiunilor comise cu violență. Polițiștii au discutat cu elevii despre comportamentul pe care ar trebui să îl adopte în incinta unității de învățământ și efectele negative pe care bullying le poate avea asupra psihicului.
          De asemenea, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Buzau, au desfășurat activități informativ-preventive la Școala Gimnazială „N.I.Jilinschi” Vernesti.
Activitățile au avut ca scop prevenirea traficului de persoane şi prevenirea traficului şi consumului de droguri.
La activități au participat și părinții elevilor și au fost dezbătute aspecte despre efectele consumului de droguri, consecințele în plan social, familial, juridic și medical.
De asemena, le-au fost prezentate în detaliu formele asociate traficului de persoane (exploatarea sexuală, traficul de organe, exploatarea prin muncă, introducerea în rețelele de cerșetorie sau în rețelele infracționale, racolarea minorilor prin intermediul rețelelor de socializare), fiindu-le expuse situaţiile de risc prin care pot ajunge victime și modalităţile de recunoaştere a situaţiilor de pericol, în vederea însuşirii unor măsuri de autoprotecţie.
  •  
Bănuit de furt depistat de polițiști
 
În ziua de 12 martie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Sărat au depistat principalul bănuit în cazul unui furt dintr-o societate comercială.
Fapta a fost sesizată în data de 5 martie a.c., de către o tânără de 29 de ani, din Boldu, administratora unităţii economice.
Din cercetări s-a stabilit faptul că bănuitul, un bărbat de 64 de ani, din Râmnicu Sărat, ar fi profitat de neatenția femeii și ar fi sustras suma de 200 de lei, ce se afla pe tejgheaua societății comerciale.
Prejudiciul cauzat a fost recuperat și predat persoanei vătămate.
În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuitului.
 
 
  •  
Dosar penal pentru furt
 
În ziua de 12 martie a.c., polițiștii din cadrul Postului de poliție Tisău au identificat principalul bănuit în cazul unui furt de material lemnos, un bărbat de 32 de ani, din Merei.
Fapta a fost sesizată de către administratorul unei societăți comerciale, în data de 11 martie a.c.. Lemnul ar fi provenit din extravilanul localităţii Grăjdana.
Din cercetări s-a stabilit că bănuitul ar fi sustras din rampa de exploatare a operatorului economic de profil mai mulți arbori de esență salcâm, fag, carpen şi jugastru, pe care i-ar fi secționat și i-ar transportat la domiciliu cu ajutorul unui atelaj hipo.
În cauză polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bănuitului.
 
  •  
Nereguli în trafic
 
În data de 12 martie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere pe raza județului Buzău.
Poliţiştii rutieri au continuat activitățile pentru reducerea consecinţelor accidentelor de circulaţie și pentru conștientizarea șoferilor și a pasagerilor cu privire la importanţa utilizării centurii de siguranţă și a dispozitivelor de fixare omologate. Astfel, polițiștii au aplicat 29 de sancțiuni contravenționale pentru şoferii care au ignorat ibligaţile legale pe această linie.
Şi pietonii și bicicliștii care s-au abătut de la normele rutiere şi care, pe fondul vremii ploioase, s-au ascuns sub umbrele sau în spatele glugilor, uitând să se asigure corespunzător pentru a nu-şi pune viața în pericol, au fost opriți și consiliați de polițiști cu privire la importanța respectării regulilor rutiere. În cazul a 10 participanți la trafic din categoriile amintite au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor rutiere.
De asemenea, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale șoferilor care au călcat prea tare padala de accelerație şi 20 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 19.000 de lei.
 
Accidente de circulație
 
*La data de 12 martie a.c., poliţiştii buzoieni au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe Șoseaua Nordului, în Buzău.
Din primele cercetări la fața locului a reieșit că este vorba de o coliziune între autoturismul condus de un șofer buzoian de 24 de ani dinspre București către Focșani și autoutilitara dinaintea sa, care ar fi fost staționata, în afara căii de rulare, în vederea remedierii unor avarii.
În urma coliziunii dintre cele două vehicule, a rezultat rănirea șoferului autoutilitarei, ce s-ar fi aflat lângă mașină la momentul impactului.
Persoana rănită a fost preluată de ambulanță și transportată la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
 
**La data de 12 martie a.c., poliţiştii buzoieni au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN2E85, în localitatea Mihăilești.
Din primele cercetări la fața locului a reieșit că autoturismul condus pe direcția București către Buzău de către un șofer buzoian, în vârstă de 28 de ani, a pierdut controlul asupra direcției, a părăsit partea carosabilă, împrejurare în care a intrat în coliziune cu un copac marginal și s-a răsturnat.
Accidentul s-a soldat cu rănirea șoferului, acesta fiind preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
 
***La data de 12 martie a.c., poliţiştii buzoieni au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN2E85, în localitatea Limpeziș.
Din primele cercetări la fața locului a reieșit că este vorba de o coliziune între camionul de mare tonaj condus pe direcția Buzău către București, de către un șofer în vârstă de 48 de ani, din Giurgiu și autoutilitara care circula din sens opus, la volanul căreia se afla un conducător auto de aceeași vârstă, din Covasna.
Accidentul s-a soldat cu decesul șoferului din Covasna și cu rănirea celuilalt conducător auto, care a fost preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
 
****La data de 12 martie a.c., poliţiştii buzoieni au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier la intersecția dintre Bulevardul Unirii și Bulevardul Nicolae Bălcescu, din municipiul Buzău.
Din primele cercetări la fața locului a reieșit că autoturismul condus pe direcția Vrancea către Prahova, de către un șofer buzoian, în vârstă de 71 de ani, a surprins și accidentat o femeie pieton, care s-ar fi angajat în traversarea drumului în zona marcajului pietonal.
Pietonul, o femeie de 54 de ani, din municipiul Buzău, a fost preluată de ambulanță și transportată la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
*****La data de 12 martie a.c., poliţiştii buzoieni au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe Strada Transilvaniei , în municipiul Buzău.
Din primele cercetări la fața locului un autovehicul condus pe direcția Buzău către Vernești, de către un șofer de 55 de ani, din Buzău, a surprins și accidentat un pieton, un bărbat de 51 de ani, din Buzău.
Accidentul s-a soldat cu rănirea pietonului care a fost preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
******La data de 12 martie a.c., poliţiştii buzoieni au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN2E85, în localitatea Poșta Câlnău.
Din primele cercetări la fața locului a reieșit că este vorba de o coliziune între un autovehicul condus pe direcția Buzău către Râmnicu Sărat, de către un șofer de 55 de ani, din Buzău, și un autovehicul condus pe sensul opus de mers, de către un șofer de 52 de ani, din Vrancea.
În urma impactului a fost avariat și autovehiculul unui bărbat de 38 de ani, din Vrancea, ce se afla staționat.
Accidentul s-a soldat cu rănirea pasagerului autovehiculului bărbatului de 55 de ani, o femeie de 57 de ani, care a fost preluată de ambulanță pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii