Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:22 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Acțiuni preventive desfășurate de polițiști

ro

02 Aug, 2023 15:37 600 Marime text
Nr. 252 din 2 august 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua 1 august 2023
 
 
 
Activităţi preventiv-informative desfăşurate de poliţişti şi specialiştii antidrog
 
Polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, ai Serviciului Rutier şi de la Biroul Siguranţă Şcolară, împreună cu reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, toți din Buzău au continuat activităţile de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la riscurile asociate conducerii unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.
Obiectivul principal al acţiunii preventive constă în informarea participanţilor la trafic cu privire la modificările legislative, în sensul că, cei care comit un accident soldat cu pierderi de vieţi, omenești, în timp ce se află sub influenţa alcoolului, a drogurilor sau fără a deţine permis de conducere, vor fi condamnați.
Prin aceste activități se urmărește conştientizarea, de către conducătorii auto, a pericolului la care se expun, în cazul consumului de alcool sau droguri la volan, atât pentru aceştia, cât şi pentru cei din jur.
Tot ieri, ofiţerii de prevenire au desfăşurat activităţi în cadrul atelierelor de vară „Școala din Parc”, din Parcul Crâng, unde au abordat subiecte precum, prevenirea victimizării pe linia disparițiilor de minori și a plecărilor voluntare, dar și repercusiunile apelării abuzive sau nefondate la Numărul Unic de Urgență 112..
Ofiţerii de la Siguranţă Şcolară au făcut o vizită preșcolarilor prezenţi la Grădinița cu Program Prelungit nr.4 Buzău și la Grădinița cu Program Prelungit nr.9 Buzău, unde au discutat liber despre importanţa respectării regimului circulației rutiere și siguranța personală pe timpul vacanței de vară. Pentru a înțelege mai bine recomandările transmise, poliţiştii au cititi împreună cu micii învăţăcei ,,Povestea Fetiței Curajoase’’.
La activități au luat parte aproximativ 260 de persoane.
 
  •  
 
Nereguli în trafic depistate în trafic în ultimele 24 de ore
 
În ziua de 1 august a.c, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 169 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 18 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Tot ieri, polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a accidentelor rutiere ce s-ar putea produce pe fondul nerespectării regulilor de circulație de către bicicliști și pietoni.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, persoanele fiind  consiliate cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere.
Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 57 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 10 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele  90 de zile, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză197 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui tânăr de 23 de ani, din Buzău, ce rula pe DN2E85, în afara localității Racovițeni.
Totodată, 15 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă , dar şi încă 30 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Alte 8 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea priorității de trecere și pentru neprezentarea la poliție în termen de 24 de ore în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale.
De asemenea, polițiștii au întocmit două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere şi punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.
Într-unul din cazuri, este vorba despre un bărbat de 55 de ani, din Puiești, care a condus un tractor în localitatea de domiciliu. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificarilor în bazele de date ale Poliției Române a reieşit faptul că , acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie. Totodată, tractorul pe care îl  acesta conduce nu este înregistrat/înmatriculat.
 Bărbatul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 57.000 de lei.
 
  •  
 
Accidente de circulaţie
 
*În data de 1 august  a.c., în jurul orei 16.30, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe DJ203K, în localitatea Robeasca.
Din primele cercetări a reieșit că, autoturismul condus pe direcția Robeasca către Buzău, de către un șofer în vârstă 34 de ani, din Robeasca, a surprins și accidentat un pieton.
Accidentul s-a soldat cu rănirea pietonului, un minor în vârstă 13 ani, din Robeasca. Acesta a fost preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
 
**În data de 1 august  a.c., în jurul orei 16.45, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident de circulație  pe DN2B, în Gălbinași.
Din primele cercetări a reieșit că autoturismul condus pe direcția Buzău către Brăila, de către un șofer în vârstă 64 de ani, din Galați, a surprins și accidentat un pieton.
Accidentul s-a soldat cu rănirea pietonului, o femeie de 58 de ani, din Gălbinași. Femeia a fost preluată de ambulanță și transportată la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a  întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
 
CIRCULAŢI PRUDENT!
RESPECTAŢI REGULILE RUTIERE!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii