Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară și Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității

ro

29 Mar, 2024 14:01 311 Marime text
Nr. 107 din 29 martie 2024
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din data de 28 martie 2024
 
Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară și Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității
 
În ziua de 28 martie a.c., ofițerii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfăşurat activităţi preventive cu elevii claselor V-VIII ai Școlii Gimnaziale Rîmnicelu și ai Școlii Gimnaziale Puiești.
Activităţile s-au desfășurat sub egida campaniei educaționale „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, având ca scop prevenirea infracțiunilor comise cu violență și respectarea regimului circulației rutier.
Activităţile au urmărit prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și impactul pe care internetul și noile tehnologii le au asupra copiilor și tinerilor. Aceștia au fost consiliați pe linia prevenirii victimizării online, fiindu-le transmise recomandări preventive pentru utilizarea în siguranță a internetului, prin conștientizarea pericolelor ascunse, dar și identificarea modalităților concrete de evitare a acestora.
Poliţiştii le-au reamintit elevilor despre consecinţele adoptării unor comportamente şi au discutat pe situaţii concrete în care s-au aflat elevi de o vârstă cu ei şi modalitatea de soluţionare a situaţiilor respective.
Și polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Buzau, au desfășurat activități informativ-preventive cu elevii Școlii Gimnaziale Nr 6 Ramnicu Sarat.
Activitățile au avut ca scop prevenirea traficului de persoane şi prevenirea traficului şi consumului de droguri.
La activități au participat și părinții elevilor și au fost dezbătute aspecte despre efectele consumului de droguri, consecințele în plan social, familial, juridic și medical.
De asemena, le-au fost prezentate în detaliu formele asociate traficului de persoane (exploatarea sexuală, traficul de organe, exploatarea prin muncă, introducerea în rețelele de cerșetorie sau în rețelele infracționale, racolarea minorilor prin intermediul rețelelor de socializare), fiindu-le expuse situaţiile de risc prin care pot ajunge victime și modalităţile de recunoaştere a situaţiilor de pericol, în vederea însuşirii unor măsuri de autoprotecţie.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
  •  
Reținut de polițiști pentru cumul de infracțiuni la regimul rutier.
 
Ieri, 28 martie, polițiștii Secției de poliție rurală Mărăcineni au reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, un tânăr de 25 de ani, din Vadu Pașii, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată  și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.
Bărbatul ar fi condus autovehicull pe o stradă din localitatea de domiciliu şi ar fi pierdut controlul asupra direcţiei, împrejurare în care a intrat în coliziune cu un stâlp marginal.
Polițiștii au procedat la testarea tânărului cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, în urma verificărilor specifice, polițiștii au constatat faptul că tânărul figurează ca având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.
Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea parchetului.
  •  
Nereguli silvice sancționate de polițiști.
 
În data de 28 martie, polițiștii din cadrul Postului de poliție Bisoca, împreună cu reprezentanți silvici, au desfășurat acțiuni de control la o societate comercială din Bisoca.
Acțiunea a avut ca scop prevenirea și combaterea faptelor ilegale asociate din tăierea, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase.
Astfel, în urma controlului, polițiștii au constatat nereguli în ceea ce privește cantitatea scriptică și cea faptică de material lemnos.
Societatea comercială a fost sancționată contravențional conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cantitatea suplimentară de material lemnos, deținută în afara cadrului legal, a fost confiscată și predată reprezentanților silvici.
  •  
Nereguli în trafic
 
În data de 28 martie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 255 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 20 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Polițiștii rutieri împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român au desfășurat o acțiune pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor, cu scopul reducerii victimizării prin accidente rutiere ce s-ar putea produce pe fondul defecţiunilor tehnice. Astfel, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale șoferilor ce s-au urcat la volanul unor autovehicule neconforme din punct de vedere tehnic și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 36 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 15 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză173 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturimsul unui șofer de 57 de ani, din Vrancea, ce rula pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău.
Alte 5 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor aflați în traversarea regulamentară a drumului și pentru neprezentarea în termenul de 24 de ore la poliție în urma unui accident care s-a soldat doar cu pagube materiale.
Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care ar putea fi implicaţi pietonii, cât și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci cand nu respectă regulile de circulație. 38 de participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere.
29 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor care nu au purtat centura de siguranță şi 32 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 53.000 de lei.
 
  •  
Accident de circulație
 
În data de 28 martie, în jurul orei 12:30, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe Aleea Sporturilor, în municipiul Buzău.
Din primele date de la fața locului, a reieșit că  este vorba de o coliziune între autoturismul condus pe strada Vladimir Maximilian către Aleea Sporturilor, de către o buzoiancă de 54 de ani și mașina ce se deplasa pe drumul prioritar, dinspre strada Mesteacănului către strada Dorobanți, la volanul căreia se afla un conducător auto de 64 de ani, din Buzău.
Accidentul s-a soldat cu rănirea conducătorului auto de 64 de ani, care a fost preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
 
RESPECTAȚI REGULILE DE CIRCULAȚIE
Atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare! Circulaţi cu viteză moderată!
Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic generează accidente grave de circulaţie.
Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii