Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:32 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară

ro

23 Apr, 2024 15:43 349 Marime text
Nr. 132 din 23 aprilie 2024
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din data de 22 aprilie 2024
 
Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară
 
În ziua de 22 aprilie a.c., ofițerii de la Siguranţă Şcolară au desfășurat activități informativ-preventive cu elevii mai multor unități de învățământ din județul Buzău.
Aceștia au călcat pragul Școlilor Gimnaziale „P.H. Zangopol” Buzău și „Nicu Constantinescu” Buzău, Liceului cu Program Sportiv „Iolanda Balas Soter” Buzău și al Școlii Gimnaziale nr. 7 Buzău.
Activitățile au avut ca scop respectarea regimului și circulației rutiere, prevenirea a traficului de persoane, traficului şi consumului de droguri și infracțiunilor comise cu violență.
Elevilor din ciclul primar le-au fost făcute recomandări pe linia respectării regimului circulației rutiere și le-au fost date explicaţii privind semnificația indicatoarelor rutiere.
Cu elevii din clasele a VII-a și a VIII-a și au fost dezbătute aspecte despre efectele consumului de droguri, consecințele în plan social, familial, juridic și medical.
De asemenea, le-au fost prezentate în detaliu formele asociate traficului de persoane (exploatarea sexuală, traficul de organe, exploatarea prin muncă, introducerea în rețelele de cerșetorie sau în rețelele infracționale, racolarea minorilor prin intermediul rețelelor de socializare), fiindu-le expuse situaţiile de risc prin care pot ajunge victime și modalităţile de recunoaştere a situaţiilor de pericol, în vederea însuşirii unor măsuri de autoprotecţie.
 
  •  
Ora de educaţie rutieră la Școala Gimnazială NR.7 și la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Buzău
 
În ziua de 22 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au desfășurat o activități educativ-preventive la Școala Gimnazială NR.7, respectiv Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Buzău.
Activitățile s-au desfășurat în cadrul proiectului Educație rutieră - Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Activitatea desfășurată cu elevii Școlii Gimnaziale NR. 7 s-a intitulat „MERG CU BICICLETA ȘI SALVEZ PLANETA” și a avut drept scop conştientizarea beneficiarilor cu privire la importanţa mersului pe bicicletă, atât din punct de vedere medical, cât și ecologic.
Totodată, elevilor li s-a explicat cât de iportantă este respectarea indicatoarelor rutiere, dar și respectarea regurilor de circulație, indiferent de modul de deplasare al acestora.
Elevii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Buzău au primit din partea polițiștilor recomandări pe linia respectării regimului circulației rutiere, explicaţii privind semnificația indicatoarelor rutiere și regulile de circulație care trebuie respectate în special de pietoni, urmărindu-se îmbogățirea cunoștințelor acestora cu privire la semnificația și utilitatea semnalizării rutiere.
Mesajul transmis a fost ,,ALEGE VIAŢA – EU CUNOSC INDICATOARELE  ȘI MARCAJELE  RUTIERE!”.
 
  •  
Produsele de protecţie a plantelor în atenţia poliţiştilor/3 dosare penale întocmite de polițiști
 
            În perioada 27 martie – 24 mai a.c., sunt desfășurate activități în baza planului de acțiune Fitos 2024, pe linia respectării prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului.
          În ziua de 22 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pe linia prevenirii, identificării şi sancţionării faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor.
          Acţiunile au avut în vedere verificarea modului în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare de agenţii economici înregistraţi sau autorizaţi să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor, precum şi depistarea neregulilor ce pot prezenta riscuri majore de producere a unor evenimente grave pentru sănătatea populaţiei şi a mediului înconjurător.
          La controlul a trei societăți agricole de pe raza municipiului Buzău, polițiștii au constatat că administratorii nu au luat măsura eliminării unei cantități de produse pentru protecția plantelor ce aveau termenul de valabilitate expirat, conform prevederilor legale.
          În cele 3 cazuri au fost întocmite dosare penal pentru săvârșirea infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor chimice periculoase care au devenit deşeuri, faptă pevăzută și pedepsită de art.98, alin.1, lit.b, din OUG 195/2005 privind protecţia mediului.
 
  •  
Nereguli în trafic
 
În data de 22 aprilie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 178 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 23 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 58 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 14 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză185 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturimsul unui șofer de 30 de ani, din Brăila, ce rula pe DN2 E85, în afara localității Cioranca.
Alte 9 permise de conducere a fost reţinut pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor aflați în traversarea regulamentară a drumului, pentru conducerea pe contrasens și pentru efectuarea necorespunzătoare a manevrei de depășire.
19 sancțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor care nu au purtat centura de siguranță, iar 20 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri în trafic.
Verificările specifice s-au realizat cu sprijinul aplicației eDac, noul sistem de verificare a documentelor, operaționalizat în contextul aderării României la Schengen.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 72.000 de lei.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii