Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:31 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

ro

17 Aug, 2023 15:23 416 Marime text
Nr. 184.349 din 17.08.2023
 
ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI PENTRU MENŢINEREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ
 
Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității.
 
Ieri, 16 august a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 10 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.
 
De asemenea, polițiștii rutieri au acționat, atât pentru conștientizarea de către cetățeni a riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, cât și pentru reducerea numărului accidentelor rutiere.
 
Astfel, acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 50 de evenimente, 48 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 87 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 30.610 de lei.                                                                                                
Ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 4 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.
Exemplu:
Ieri, 16 august a.c., în intervalul orar 22:00-02:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila, Biroul Rutier și ai polițiilor orășenești au organizat și desfășurat pe raza de competență acțiuni pentru menținerea ordinii și liniștii publice și prevenirea faptelor comise cu violență.
 
În urma acestor acțiuni, au fost legitimate 68 de persoane, controlate 55 de vehicule, 40 dintre șoferi fiind testați cu aparatul etilotest și drugtest și au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.155 de lei.
 
De asemenea au fost verificate societăți comerciale, precum săli de jocuri de noroc, societăți tip cafe-bar, stații PECO 4 ATM-uri și 2 paznici, fiind reținut un permis de conducere și 4 certificate de înmatriculare.
 
Scopul acțiunii nu a fost de a aplica sancțiuni contravenționale, ci de a preveni și de identifica și extrage din trafic acele persoane care prin inconștiență sau nepăsare, se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor.
 
Polițistii au constatat în flagrant o infracțiune după cum urmează:
 
Azi-noapte, 17 august a.c., la ora 04:00, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autourism pe Calea Călărașilor din municipiu.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că acesta are dreptul de a conduce suspendat.
Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.
În continuare polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea întregului fenomen infracțional!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii