Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

ro

18 Dec, 2023 15:55 500 Marime text
  184.522  din 18.12.2023
 
ACȚIUNILE POLIȚIȘTILOR PENTRU SIGURANȚA CETĂȚEANULUI
 
Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității!
 
Ieri, 17 decembrie a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 21 de acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.
 
Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 49 de evenimente,44 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
 
În cadrul acțiunilor au fost verificate mai multe societăți comerciale, legitimate peste 240 de persoane și controlate 242 de vehicule, 161 din șoferii acestora fiind testați cu aparatul etilotest și drugtest.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 137 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 52.005 lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 13 permise de conducere și au ridicat 7 certificate de înmatriculare.
 
Pe linie rutieră, s-a acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, precum abaterile săvârșite de către conducătorii de biciclete/atelaje hipo, depășirile neregulamentare, nerespectarea regimului legal de viteză și pentru combaterea conducerii de autovehicule, pe drumurile publice, sub influența alcoolului sau a drogurilor.
 
  •  
 
Ieri după-amiază, 17 decembrie a.c., în intervalul orar 15:00 - 21:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat și desfășurat pe raza de competență o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și pentru combaterea conducerii vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor cu efect psihoactiv.
 
Astfel, au fost controlate mai multe vehicule, 99 de șoferi fiind testați cu aparatul etilotest și drugtest, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.350 de lei, dintre care 12 au fost aplicate bicicliștilor, 5 pentru neportul centurii de siguranță, 4 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 8 pentru alte abateri.
 
Ca măsură complementară, polițiștii au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 3 permise de conducere și au ridicat 1 certificat de înmatriculare.
  •  
 
Ieri dimineață, 17 decembrie a.c., în intervalul orar 09:00-12:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila împreună cu jandarmi și polițiști locali, au acționat pe raza municipiului în scopul prevenirii faptelor antisociale.
 
În acest context au fost verificate mai multe societăți comerciale, legitimate 20 de persoane, controlate 15 vehicule și aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.305 lei, dintre care 12 conform Legii nr. 61/1991 și 3 conform O.U.G. 195/2002.
  •  
 
În noaptea de 17 decembrie a.c., la ora 02:25, polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică au observat în trafic un autoturism ce se deplasa în mod sinuos pe Șoseaua Buzăului către Șoseaua de Centură.
 
Polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă șoferul și-a continuat deplasarea, fiind oprit pe strada Comunarzi din municipiu.
 
La volanul vehiculului a fost identificat un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din Brăila. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolice de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
 
În urma verificărilor în baza de date, polițiștii au constatat că vehiculul în cauză se află sub sechestru.
 
De asemenea, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 1.305 lei pentru nerespectarea obligației conducătorului de vehicul de a avea asupra sa documentele prevăzute de legislația în vigoare.
 
În continuare polițiștii vor acționa pe raza întregului județ, pentru a fi cât mai aproape de cetățeni și pentru a asigura un climat optim de siguranță pentru aceștia!     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii