Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

ro

07 Aug, 2023 15:07 511 Marime text
Nr. 184.333 din 07.08.2023
 
ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI PENTRU MENŢINEREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ
 
Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității.
 
Ieri, 6 august a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 21 de acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.
 
De asemenea, polițiștii rutieri au acționat, atât pentru conștientizarea de către cetățeni a riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, cât și pentru reducerea numărului accidentelor rutiere.
 
Astfel, acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 66 de evenimente, 52 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 206 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 100.000 de lei.                                                                                                
Ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 10 permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare.
Exemplu:
Ieri, în intervalul orar 14:30-21:00, Serviciul Rutier, Biroul Rutier și poliștii rutieri din cadrul polițiilor orășenești au desfășurat o acțiune la nivelul județului Brăila pentru combaterea nerespectarii regimului legal de viteză, prin folosirea aparatelor radar în sistem cascadă.
 
Scopul acțiunii au fost reprezentat de prevenirea producerii de evenimente rutiere, întrucât la nivelului județului Brăila viteza neadaptată condițiilor de drum și cea neregulamentară reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.
 
Astfel, au fost aplicate 103 sancțiuni contravenționale dintre care 102 conform OUG 195/2002 și una conform Legii 132/2017, în valoare totală de 47.405 lei.
Dintre sancțiunile aplicate, 81 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
 
Polițistii au reținut 5 de permise de conducere, dintre care 3 pentru viteză și 2 certificate de înmatriculare.
 
Pe timpul desfășurării acțiunii polițistii au constatat în flagrant o infracțiune după cum urmează:
 
Ieri, 6 august a.c., la ora 18:40, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit în trafic un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din Galați, în timp ce conducea un autourism pe DN 22B, cu viteza de 81 km/h.
În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii au descoperit trei țigarete umplute cu substanță vegetală de culoare verde, două folii de staniol ce conțineau substanță vegetală de culoare verde tip ”mugur” și un dispozitiv de tip grinder, ce au fost ridicate și preluate de S.C.C.O. în vederea continuării cercetărilor. 
Șoferul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru două substanțe, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.
Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.
În continuare polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea întregului fenomen infracțional!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii