Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 31.01.2022

ro

31 Jan, 2022 14:39 888 Marime text

                                                                                                                 Nr. 27 din 31 ianuarie 2022

 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
ALCOOLUL LA VOLAN E ACCIDENT!
Fapta prevăzută la art. 336 din Codul Penal, respectiv conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, este pedepsită cu închisoarea de la unu la 5 ani sau amendă!
 
 
Polițiștii Biroului Rutier Bistrița au întocmit, în urma verificărilor efectuate, un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor aloolice, faptă prevăzută de art. 336 din Codul Penal și pedepsită cu închisoarea de la unu la 5 ani sau amendă.
 
Vizată este o tânără de 28 de ani, din Bistrița, care, în timp ce conducea un autoturism  pe strada Iosif Vulcan din municipiu, ajunsă la intersecția cu strada Împăratul Traian, a fost oprită pentru control. Polițiștii au constatat că se află sub influența alcoolului, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Totodată, în urma verificărilor, a reieșit faptul că, în aceeași seară, tânăra ar fi acroșat cu autovehiculul pe care-l conducea un alt autovehicul, parcat pe bulevardul Independenței din Bistrița.
 
Femeia a fost condusă la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier.
 
***
 
La data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 13.00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au constatat, în flagrant delict, comiterea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.
 
Polițiștii au testat cu aparatul etilotest un bărbat de 32 de ani, din Urziceni, județul Ilfov care, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Dipșa, a pierdut controlul direcției și a intrat în coliziune cu un parapet de pe marginea drumului, nefiind înregistrate victime.
 
A fost testat la fața locului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.
 
Cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit.
 
****
 
În seara de 29 ianuarie, în jurul orei 23.30, polițiștii Biroului Rutier au intervenit la un accident rutier soldat cu avarii, în care au fost implicate un autoturism condus de o femeie de 45 de ani, din Bistrița care a acroșat un alt autoturism, condus de un cetățean austriac.
 
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului și de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul femeii din Bistrița. Aceasta din urmă a fost condusă la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.
 
 Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier Bistrița, privind infracțiunea de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
 
 
          Nereguli la regimul silvic, constatate de polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol în colaborare cu Garda Forestieră
 
În seara de 28 ianuarie a.c., în urma unui apel SUMAL 112, pe Drumul Național 17, în localitatea Mureșenii Bârgăului, a fost depistată și oprită pentru control o autoutilitară cu remorcă care transporta material lemnos. La fața locului, polițiștii au solicitat prezența unor silvicultori pentru inventarierea materialului lemnos transportat, fiind comunicată o diferență de 8,06 mc de material lemnos.
 
Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea totală, a fost solicitată prezența reprezentanților Gărzii Forestiere Cluj și astfel s-a constatat faptul că acesta transporta  o cantitate totală  de 36,256 mc lemn rotund, o cantitate mai mare decât cea specificată în avizele de însoțire a materialului lemnos, cu 10,635 mc.
 
În consecință, a fost dispusă măsura confiscării cantității  de 36,256 mc în valoare de 7251,2 lei, precum și a ansamblului auto cu care s-a efectuat transportul, estimat la aproximativ 20.000 de euro.
 
În  cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii prevăzute la art. 68 din Legea 46/2008 - transportul cu orice mijloace a materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport.
 
Totodată, la data de 29 ianuarie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au continuat verificările în acest caz și au constatat faptul că, inițial, în seara de 28 ianuarie, cei doi reprezentanți ai ocolului silvic prezenți la fața locului ar fi inventariat în mod defectuos materialul lemnos, stabilind cantități mai mici decât cele transportate efectiv. Transportul de material lemnos aparținea unei societăți comerciale cu sediul în Leșu.
 
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.
 
          Furt soluționat de polițiștii din Beclean, prejudiciul recuperat integral
 
La data de 28 ianuarie a.c., în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal de furt, polițiștii din Beclean au identificat un bărbat de 33 de ani, din Ciceu Poieni, bănuit de comiterea faptei.
 
În fapt, la data de 27 ianuarie a.c., o femeie din Cireșoaia a sesizat faptul că, în timp ce se afla într-un supermarchet din Beclean, i-a fost sustras un portmoneu în care avea suma de 150 lei, acte de identitate și carduri bancare.
 
Polițiștii Compartimentului Investigații Criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Beclean au recuperat integral prejudiciul și continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.
 
          Depistat în flagrant delict, la volanul unui autoturism și aflându-se sub influența unor substanțe psihoactive
 
În noaptea de 29 ianuarie a.c., în cadrul acțiunilor preventive desfășurate pe raza municipiului Bistrița, polițiștii Biroului de Ordine Publică au oprit pentru control un autoturism care circula pe strada Ioan Slavici.
 
La volan a fost identificat un tânăr de 19 ani, din Bistrița care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind negativ. Totodată, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanței methamphetamină. De asemenea, în urma controlului corporal efectuat, asupra lui a fost descoperit un plic ce conținea o substanță de culoare albă, cristalizată care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Biroului de Ordine Publică, în cauză fiind întocmit dosar penal privind infracțiunea de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
 
          Acțiuni preventive, pe raza municipiului Bistrița
 
În noaptea de 30/31 ianuarie a.c., în urma activităților de patrulare desfășurate, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Bistrița au identificat pe o stradă din municipiu și au oprit pentru verificări doi tineri de 19 și 22 de ani, ambii din Bistrița.
 
În urma controlului corporal efectuat, asupra unuia dintre tineri, polițiștii au descoperit  un pliculeț care conținea o substanță cristalină de culoare albă, susceptibilă a avea efect psihoactiv.
 
Polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor substanța descoperită și au întocmit dosar penal pe care îl vor înainta structurii competente.
 
 
          Conducător auto pozitiv în urma testării cu aparatul DrugTest, implicat într-un accident rutier
 
În după-masa de ieri, 30 ianuarie, polițiștii Biroului Rutier au intervenit pentru efectuarea de verificări, la un accident rutier soldat cu pagube materiale. Accidentul s-a produs pe strada Calea Moldovei din Bistrița, iar din verificările efectuate la fața locului, a reieșit faptul că un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din Piatra a intrat în coliziune cu un alt autoturism care era condus de un bărbat de 69 de ani, din Bistrița.
 
Cei doi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri. De asemenea, întrucât tânărul avea un comportament suspect, acesta a fost condus la sediul Poliției, unde a fost testat cu aparatul DRUG TEST 5000, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanței metamphetamină.  De asemenea, i-au fost recoltate mostre biologice în vederea determinării cu exactitate a substanței consumate.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de Biroul Rutier, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
 
          Depistat de polițiști în flagrant delict, la volanul unui autoturism, deși nu deține permis de conducere
 
Aseară, 30 ianuarie, în jurul orei 23.30, în urma controalelor efectuate în trafic, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au oprit pentru control un autoturism care circula pe un drum comunal din localitatea Sângeorzu Nou.
 
La volan a fost identificat un tânăr de 20 de ani, din localitate, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt efectuate de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii