Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Două mandate de executare a pedepsei închisorii, puse în aplicare de polițiști

ro

08 Mar, 2024 15:42 386 Marime text

Nr.  88 din 8 martie 2024

 
BULETIN  DE PRESĂ
 
          Două mandate de executare a pedepsei închisorii, puse în aplicare de polițiști
 
La data de 7 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Compartimentul Urmăriri, au pus în aplicare 2 mandate de executare a pedepsei închisorii.
 
Unul dintre acestea a fost emis de către Judecătoria Dej, împotriva unui bărbat de 37 de ani din Gherla, condamnat la pedeapsa de 3 ani și 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.
 
Cel de-al doilea mandat a fost emis de Judecătoria Beclean, pe numele unui bărbat de 51 de ani din Târlișua, condamnat la pedeapsa de 3 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
 
Cei doi au fost escortați de polițiști în penitenciar.
 
 
        Un bărbat care ar fi încălcat măsurile dispuse prin ordin de protecție, reținut de polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Bistrița
 
În urma cercetărilor efectuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție și amenințare, polițiștii Biroului de Ordine Publică Bistrița au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat de 38 de ani din Telciu.
 
Acesta se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 8 martie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea arestării preventive.
 
Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în dimineața de 7 martie a.c., bărbatul, împotrivă căruia instanța a emis ordin de protecție pentru 6 luni, s-ar fi apropiat la mai puțin de 50 de metri față de soția lui și ar fi amenințat-o.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Bistrița în cadrul dosarului penal întocmit.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
 
            Două persoane cercetate pentru lovire sau alte violențe, reținute de polițiști, la scurt timp după comiterea faptei
 
La data de 7 martie a.c., în urma unei sesizări și a cercetărilor efectuate într-un dosar privind comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Bistrița au identificat, depistat și reținut un bărbat de 37 de ani și o femeie de 36 de ani, ambii din Bistrița, cercetați pentru comiterea faptei.
 
Cei doi sunt bănuiți că, în dimineața de 7 martie a.c., în timp ce se aflau pe o stradă din Bistrița, l-ar fi lovit pe un minor de 15 ani din municipiu, provocându-i acestuia suferințe fizice.
 
În prezent, cei doi se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 8 martie, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, în vederea dispunerii unor noi măsuri preventive.
Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, în vederea clarificării cauzei sub toate aspectele.
 
          Dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat, întocmit de polițiștii de la Secția 1 Poliție Rurală Bistrița
 
La data de 7 martie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de conducerea un vehicul neînmatriculat.
 
Vizat de comiterea faptei este un bărbat de 56 de ani din Batoș care, în timp ce conducea un tractor cu remorcă încărcată cu material lemnos, pe Drumul Județean 154, prin localitatea Șieu, remorca s-ar fi desprins, provocând astfel distrugeri la gardul unei imobil.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că materialul lemnos avea documente legale de transport, însă remorca în cauză nu era înregistrată sau înmatriculată, iar sistemul de tractare era neomologat.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița.
 
Telefon sustras, recuperat de polițiștii din Tiha Bârgăului
 
La data de 7 martie a.c., în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind furtul unui telefon, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au recuperat prejudiciul și l-au restituit păgubitei.
 
Totodată, a fost identificat un tânăr de 20 de ani din localitatea Dragalina, județul Botoșani, bănuit de comiterea faptei. Din investigațiile efectuate a reieșit că, la data de 14 februarie a.c., tânărul, în timp ce se afla într-un local din Mureșenii Bârgăului, ar fi sustras un telefon în valoare de 1.000 de lei, aflat pe tejgheaua localului și care aparținea unei angajate.
 
Polițiștii Postului de Poliție Tiha Bârgăului din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru infracțiunea de furt.
 
 
Acțiuni pentru siguranța elevilor, desfășurate de polițiștii din Beclean
 
La data de 7 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Beclean au organizat și desfășurat o acțiune pentru siguranța elevilor, prevenirea absenteismului școlar, a consumului de tutun, precum și prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri. Totodată, s-a acționat și pentru prevenirea delincvenței juvenile.
 
Astfel, în intervalul 11.00 - 13.00, polițiștii au efectuat verificări în incinta și proximitatea școlilor, dar și în 4 localuri publice din oraș, unde au legitimat mai multe persoane. În urma controalelor efectuate, au fost depistați șase elevi, toți liceeni, care absentau de la cursuri, fiind întocmite informări către conducerea școlilor. Pe parcursul activităților, nu au fost constate și aplicate sancțiuni contravenționale.
 
Alcoolul și urmările lui
            
La data de 7 martie a.c., în urma intervenției la un accident rutier, soldat cu pagube materiale, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș s-au sesizat din oficiu, întocmind dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
Vizat de comiterea faptei este un tânăr de 25 de ani din Bața care, în timp ce conducea o autoutilitară pe Drumul Național 17, pe raza localității Uriu, a pierdut controlul direcției, a ieșit în afara părții carosabile, unde a acroșat un stâlp de electricitate și gardul unui imobil.
 
La fața locului, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea determinării alcoolemiei.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
Nereguli la regimul circulației, constatate de polițiștii de la Secţia 4 Poliţie Rurală Beclean, în urma unor controale în trafic
 
La data de 8 martie a.c., în jurul orei 00:20, pe raza Secției 4 Poliție Rurală Beclean, în localitatea Sărățel, a fost depistat și oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat de 38 de ani, din Ungheni, județul Mureș.
 
Conducătorul auto a precizat că deține permis de conducere emis de altă țară, însă în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că acesta nu figurează ca fiind deținător de permis de conducere. În ceea ce privește autoturismul condus de acesta, polițiștii au constatat faptul că figurează ca fiind radiat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, iar polițiștii continuă cercetările.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii