Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:50 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 27.12.2021

ro

27 Dec, 2021 14:43 954 Marime text

Nr. 475 din 27 decembrie2021

 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
          Bănuiți de furt din locuință, identificați de polițiștii din Dumitrița; prejudiciul a fost recuperat parțial
 
La data de 25 decembrie 2021, în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au identificat un tânăr de 20 de ani, din Budacu de Sus și pe un altul, în vârstă de 25 de ani, din Dumitrița, bănuiți de comiterea unui furt din locuință.
 
Din investigațiile efectuate, a reieșit faptul că, în perioada 29 noiembrie-5 decembrie a.c., cei doi ar fi sustras bunuri în valoare de 3000 de lei dintr-un imobil nelocuit, situat în Dumitrița și care aparține unui bărbat din localitate.
 
O parte din bunuri au fost recuperate și restituite păgubitului, iar polițiștii de la Postul de Poliție Dumitrița continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
 
 
          Activități preventive, desfășurate în cadrul campaniei ”Foc de artificii”: peste 70.000 de articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase (+Foto/video)
 
Video: https://www.youtube.com/watch?v=bUESs9Yeka8&ab_channel=I.P.J.BISTRI%C8%9AAN%C4%82S%C4%82UD
 
La data de 24 decembrie a.c., în urma acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu cei de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale au îndisponibilizat peste 70.000 de bucăți de articole pirotehnice din categoriile F1 și P2, în cantitate de aproximativ 600 de kilograme. Totodată, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.
 
În fapt, în urma verificărilor efectuate în parcarea unui supermarchet din Bistrița, polițiștii au constatat faptul că o femeie de 46 de ani, din Bistrița, ar fi vândut unui minor articole pirotenice. Femeia era angajata unui agent economic cu punct de lucru în Bistrița, autorizat să dețină, să transporte și să folosească articole pirotehnice.
 
În interiorul punctului de lucru au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 71.049 bucăți articole pirotehnice categoriile F1 și P2, în greutate de aproximativ 600 kilograme.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în cadrul dosarului penal întocmit.
 
 
          Acțiuni preventive, pe linie rutieră: tânăr depistat în flagrant delict, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența unor substanțe psihoactive
 
În seara de 24 decembrie a.c., în urma controalelor efectuate în trafic, polițiștii Biroului Rutier au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
Bănuit de comiterea faptei este un tânăr de 20 de ani, din Josenii Bârgăului care conducea un autoturism pe strada Grănicerilor din municipiul Bistrița și a fost oprit pentru control.
 
Acesta a fost testat cu aparatul DRUG TEST 5000, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanței Cannabis (THC-5), iar rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost negativ. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice.
 
Cercetările în acest caz  continuă de către polițiștii Biroului Rutier Bistrița, în cadrul dosarului penal întocmit.
 
 
 
 
 
            Alcoolul și urmările lui
 
În după-masa de 24 decembrie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au intervenit la un accident rutier soldat cu pagube materiale. În urma primelor verificări efectuate la fața locului, polițiștii au constatat faptul că, un tânăr de 23 de ani, din Feldru, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 17D, pe direcția Ilva Mică – Feldru, ajuns în localitatea Feldru, a pierdut controlul acestuia și a intrat în coliziune cu zidul unui imobil.
 
Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.
 
Cercetările continuă de polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
          Bărbat din Anieș, depistat de polițiști la volanul unui autovehicul radiat din circulație
 
În după-masa de 24 decembrie a.c., în cadrul acțiunilor de monitorizare a traficului rutier desfășurate, pe Drumul Comunal 2H, în Anieș, polițiștii din Sângeorz-Băi au depistat în trafic un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din localitate.
 
Polițiștii au constatat faptul că autoturismul nu avea montate plăcuțe cu numărul de înmatriculare, iar în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că acesta nu este înmatriculat în România, fiind înmatriculat anterior în Germania și radiat din circulație.          
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind neegativ.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii